China se pregătește pentru sancțiuni similare celor impuse Rusiei

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Regimul de la Beijing iși ia toate măsurile
Regimul de la Beijing iși ia toate măsurile

Pentru orice eventualitate? Sau există informații, indicii, semnale care să determine autoritățile chineze să se gândească serios la posibilitatea de a ajunge în situația Rusiei, adică să fie supusă unui val dacă nu similar, destul de dur, în orice caz.

Autoritățile de reglementare chineze au organizat o reuniune de urgență cu băncile locale și internaționale pentru a discuta despre modalitățile de protejare a activelor chineze din străinătate de posibilele sancțiuni americane similare celor impuse Rusiei, susține Financial Times, citând surse apropiate discuțiilor. 

Potrivit interlocutorilor publicației, la discuție au participat reprezentanți ai Băncii centrale a Chinei și ai Ministerului de Finanțe, precum și șefi de bănci locale și internaționale. Publicația notează că întâlnirea a fost deschisă de un oficial de rang înalt al Ministerului chinez de Finanțe, care a declarat că Beijingul este alarmat de capacitatea SUA și a aliaților săi de a îngheța activele în dolari ale Băncii Rusiei.

Potrivit Financial Times, oficialii chinezi se tem de impunerea unor astfel de măsuri împotriva Beijingului "în cazul unui conflict militar regional sau al unei alte crize", fără a menționa scenarii specifice în care China s-ar putea confrunta cu sancțiuni.

Unul dintre interlocutorii ziarului a declarat că, dacă Beijingul ar ordona un atac împotriva Taiwanului, "ruperea dintre economia chineză și cea occidentală ar fi mult mai gravă" decât în cazul Rusiei, deoarece influența economică a Beijingului afectează întreaga lume. O altă sursă a ziarului a precizat că sistemul bancar chinez nu este pregătit să își înghețe activele în valută sau să se deconecteze de la sistemul SWIFT.

Citește în continuare pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel