Cher câștigă procesul intentat văduvei lui Sony Bono

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Cher câștigă procesul intentat văduvei lui Sony Bono
Cher câștigă procesul intentat văduvei lui Sony Bono

Cher a câștigat un proces pentru a-și păstra partea din drepturile de autor ale cântecelor create împreună cu Sonny Bono.

Vedeta a intentat un proces împotriva lui Mary Bono, văduva lui Sonny, iar instanța a decis în favoarea ei.

Decizia privind drepturile de autor pentru "I Got You Babe" și alte hituri a venit după ce un judecător federal a hotărât că Mary Bono trebuie să continue să îi plătească lui Cher partea de 50%, conform acordului de divorț al fostului cuplu, încheiat în urmă cu zeci de ani.

La mai bine de 20 de ani de la moartea lui Sonny, Mary Bono a susținut că nu mai trebuie să îi plătească drepturi de autor lui Cher datorită așa-numitului drept de reziliere prevăzut de legea drepturilor de autor - o dispoziție care permite compozitorilor și moștenitorilor acestora să recâștige controlul asupra drepturilor de proprietate intelectuală la zeci de ani după ce le-au cedat.

Însă, într-o decizie emisă săptămâna aceasta, judecătorul a stabilit că aceste reguli nu prevalează asupra acordului de divorț dintre Sonny și Cher din 1978, prin care cântăreața primea o cotă permanentă de 50% din veniturile din publicarea melodiilor scrise înainte de despărțirea cuplului.

Decizia înseamnă că Cher va continua să primească drepturi de publicare pentru catalogul de cântece create împreună cu Sonny, printre care se numără "The Beat Goes On" și "Baby Don't Go."

Potrivit hotărârii de miercuri, de la începutul disputei s-au acumulat peste 400.000 de dolari (315.000 de lire sterline) în drepturi de autor datorate lui Cher.

Sonny și Cher au început să cânte împreună în 1964 și s-au căsătorit în 1967. Cei doi s-au despărțit în 1974, finalizând divorțul cu o înțelegere în 1978.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel