Cele mai simple trucuri care te ajută să păstrezi răcoare în mașină pe timp de caniculă

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor William Krause
Sursa foto: unsplash, autor William Krause

Aceste sfaturi vă vor ajuta să mențineți mașina mai răcoroasă, în zilele toride de vară, atunci când este parcată.

1. Folosiți un parasolar 

Această metodă de menținere a răcorii mașinii dvs. ar trebui să fie opțiunea de bază pentru a contracara temperaturile ridicate din interior pe tot parcursul verii. Puneți un parasolar  de fiecare dată când ieșiți din mașină pentru mai mult de câteva minute. Păstrați-o și mai răcoroasă pentru perioade lungi de timp, punând un parasolar și pe geamul din spate.

2. Acoperiți volanul cu un prosop

Chiar dacă folosiți un parasolar, este o idee bună să vă acoperiți volanul cu un prosop mic. Acest lucru va ajuta la menținerea temperaturii de contact a volanului dumneavoastră la un nivel scăzut.

3. Parcați într-o zonă umbrită

Ori de câte ori este posibil, parcați într-o zonă umbrită. Dacă aveți de gând să stați undeva pentru o perioadă îndelungată de timp, merită să mergeți un pic mai departe pentru a parca la umbră. Veți fi bucuroși să intrați într-o mașină nu atât de încinsă când vă veți întoarce.

4.  Lăsați gemurile ușor lăsate în jos

Deși nu este o idee bună să lăsați ferestrele complet deschise, este o idee bună să le lăsați ușor crăpate. Verificați să fiți siguri că nu vă poate încăpea brațul prin crăpătură. Chiar și o crăpătură mică va favoriza ventilația și va ajuta la menținerea răcoroasă a mașinii dumneavoastră.

5. Achiziționați un ventilator cu energie solară

Împreună cu geamurile crăpate, un ventilator cu energie solară poate face ca mașina dumneavoastră să fie de-a dreptul plăcută chiar și în cele mai fierbinți zile de vară. Aceste ventilatoare simple funcționează pentru a expulza aerul cald din mașina dvs. Prin crearea unei circulații constante a aerului, acestea scad temperatura generală a mașinii.

6. Puneți pături peste scaune

Dacă mașina  are scaune din vinil sau piele, știți cât de fierbinți pot deveni aceste materiale atunci când sunt expuse la lumina soarelui și la temperaturi ridicate. Pentru a menține scaunele auto răcoroase, aruncați pături peste ele. Când vă întoarceți la mașină, puteți așeza păturile pe podele sau le puteți arunca în portbagaj. Păstrarea răcoroasă a scaunelor vă va face mașina mai plăcută în zilele toride de vară.

7 Lăsați ușile deschise înainte de a intra în mașină

Înainte de a vă urca în mașina fierbinte, lăsați ușile deschise câteva minute. Acest lucru va ajuta aerul cald să iasă și aerul rece să intre, potrivit newyork.cbslocal.com

Bineînțeles, aerul condiționat este principalul aliat în înfruntarea caniculei. Însă, pentru ca rezultatele să fie însă cele pe care le aștepți, acesta trebuie folosit inteligent. Dă drumul la aerul condiționat, însă pe o treaptă mai mică, recomandă specialiștii. De ce? Explicația este simplă. Când AC este setat pe maxim, sistemul funcționează trăgând aerul din mașină și, după ce îl răcește, îl pulverizează înapoi în mașină. Iar dacă temperatura aerului din mașină este mai mare decât cea a aerului de afară, nu vei obține efectul dorit. Astfel, este indicat să setezi pe o treaptă mai joasă pentru ca aerul folosit să fie cel de afară pentru a răcori mașina rapid. După ce aerul din mașină se răcește, poți seta AC la maxim.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel