Cele mai sănătoase patru fructe. Conțin vitamine și antioxidanți

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @4045
Foto: Freepick @4045

Care sunt cele mai sănătoase patru fructe.

Consumul unei serii de fructe oferă organismului nutrienți și antioxidanți care pot stimula sănătatea generală și pot reduce riscul de îmbolnăvire. Printre alegerile bune se numără portocalele, afinele, merele, avocado și bananele, dar există multe altele din care puteți alege.

Fructele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale și sunt bogate în fibre. De asemenea, fructele oferă o gamă largă de antioxidanți care stimulează sănătatea, inclusiv flavonoide.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta boli de inimă, cancer, inflamații și diabet. Citricele și fructele de pădure pot fi deosebit de puternice pentru prevenirea bolilor.

Un studiu din 2014 a clasificat fructele și legumele "puternice" în funcție de densitatea mare de nutrienți și de numărul redus de calorii. Lămâile au ieșit în fruntea listei, urmate de căpșuni, portocale, lime și grapefruit roz și roșu.

Iată 5 fructe sănătoase:

1. Lămâi

Lămâile sunt un fruct citric pe care oamenii îl folosesc adesea în remediile tradiționale datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. La fel ca alte citrice, acestea conțin vitamina C și alți antioxidanți.

Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea umană. Acești compuși elimină radicalii liberi din organism care pot deteriora celulele corpului și pot duce la apariția unor boli, cum ar fi cancerul.

Cercetătorii consideră că flavonoidele din lămâie și din alte citrice au proprietăți antibacteriene, anticancerigene și antidiabetice.

Citricele, inclusiv lămâile, conțin componente active numite fitochimicale care aduc beneficii sănătății. Printre acestea se numără:

- vitamina C

- acid folic

- potasiu

- pectină

Lămâile conțin, de asemenea, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B-6, acid folic și vitamina A.

2. Căpșuni

Căpșunile sunt un fruct suculent, roșu, cu un conținut ridicat de apă. Semințele oferă o mulțime de fibre dietetice pe porție. Căpșunile conțin multe vitamine și minerale sănătoase.

De remarcat, acestea conțin antociani, care sunt flavonoide care pot ajuta la stimularea sănătății inimii. Fibrele și potasiul din căpșuni pot susține, de asemenea, o inimă sănătoasă.

Într-un studiu, femeile care au mâncat 3 sau mai multe porții pe săptămână de căpșuni și afine - care sunt ambele cunoscute pentru conținutul ridicat de antociani - au avut un risc mai mic de a avea un atac de cord decât cele cu un consum mai mic.

Căpșunile și alte fructe de pădure colorate conțin, de asemenea, un flavonoid numit quercetină. Acesta este un compus antiinflamator natural.

Căpșunile conțin, de asemenea, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic și vitaminele B-6, A și K.

3. Portocale

Portocalele sunt un citric dulce și rotund, plin de vitamine și minerale.

Portocalele se numără printre cele mai bogate surse de vitamina C, un fruct de mărime medie asigurând 117% din valoarea zilnică de vitamina C a unei persoane.

Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic în organism. Această vitamină este, de asemenea, esențială pentru funcționarea sistemului imunitar. Aceasta stimulează funcția imunitară ajutând organismul să absoarbă fierul din alimentele pe bază de plante.

Corpul uman nu poate produce singur vitamina C, așa că oamenii trebuie să obțină această vitamină din alimentație.

Portocalele conțin, de asemenea, niveluri ridicate de pectină, care este o fibră ce poate menține colonul sănătos, legându-se de substanțele chimice care pot cauza cancer și eliminându-le din colon.

4. Grapefruit

Grapefruitul conține flavonoide, care pot ajuta la protejarea împotriva unor tipuri de cancer, a inflamațiilor și a obezității.

Grapefruitul este un fruct acru plin de vitamine și minerale care aduc sănătate. Grapefruitul poate fi roz, roșu sau alb.

Flavonoidele din grapefruit pot ajuta la protejarea împotriva unor tipuri de cancer, a inflamațiilor și a obezității.

Un studiu de revizuire sugerează că compușii numiți furanocumarine care se găsesc în grapefruit pot ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și a tumorilor și pot susține sănătatea oaselor.

Unele cercetări din această recenzie sugerează că furanocoumarinele din grapefruit pot avea proprietăți anticancerigene, care pot fi deosebit de eficiente împotriva cancerului de sân, a cancerului de piele și a leucemiei. Cercetătorii încă trebuie să efectueze mai multe studii pe animale și oameni pentru a confirma aceste proprietăți.

Este posibil ca persoanele să dorească să consulte un medic înainte de a adăuga grapefruit în dieta lor, deoarece acesta poate interacționa cu anumite medicamente.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel