Cele mai frecvente regrete pe care le au oamenii la 50 de ani. Obiceiul vital pentru a încetini procesul de îmbătrânire

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Surs
Surs

Cu fiecare nouă etapă a vieții, avem tendința de a privi înapoi și de a lua notă de lucrurile care au funcționat și de lucrurile pe care le-am fi făcut diferit.

Este normal să avem regrete și dr. Jagdish Khubchandani, profesor de sănătate publică la Universitatea de Stat din New Mexico, ne spune: „Din punct de vedere al sănătății și al bunăstării, două tipuri de regrete sunt comune și sunt din păcate și adesea, resimțite în cel mai intens mod. În linii mari, ele sunt legate de bunăstarea noastră personală și de bunăstarea celor strâns asociați cu noi." 

Nepăsarea față de sănătate

Sean Marchese, asistent medical cu experiență în studii clinice oncologice spune: ”Adulții în vârstă regretă adesea că nu s-au concentrat pe sănătate în anii lor tineri. Activitățile simple, precum joggingul, înotul sau bicicleta, îmbunătățesc semnificativ prevenirea bolilor, dar devin mai puțin eficiente atunci când sunt începute mai târziu în viață. A fi conștient de sănătatea mintală este o altă oportunitate ratată frecvent pentru adulții care intră în anii lor de vârstă. Meditația, terapia și hobby-urile pot ajuta cu probleme precum anxietatea și depresia și pot fi abilități bune de dezvoltat înainte de a împlini 50 de ani.”

Consumul de alcool

Dr. Amadi amintește: „Dependența de alcool poate duce la o calitate slabă a vieții, ceea ce poate duce la nerespectarea îngrijirilor medicale. Persoanele cu abuz de alcool au o judecată psihică slabă, riscă să nu-și mențină locurile de muncă și abia își vizitează doctorii. Mai multe afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, bolile hepatice, bolile pancreatice pot apărea cu alcool și, dacă nu sunt îngrijite, pot provoca, desigur, moartea.”

Diete nesănătoase

Dr. Sunjya Schweig, fondator și președinte al Centrului de Medicină Funcțională din California adaugă: „A nu mânca mai sănătos și ca urmare a te confrunta cu probleme de sănătate poate fi un regret comun pe care îl auzim de la pacienți. Dieta optimă pentru îmbătrânirea sănătoasă și prevenirea bolilor cronice este densă în nutrienți, săracă în zahăr și carbohidrați simpli, consum redus de alimente procesate și de alcool.”

Lipsa îngrijirii pielii

Dr. Kemmy spune: „Radiațiile ultraviolete de la soare sunt una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature. Nepracticarea protecției solare - prin folosirea de protecție solară, ochelari de soare și echipament de protecție și așa mai departe - poate duce la semne premature de îmbătrânire. Puteți dezvolta, de asemenea, cancere ale pielii.”

Lipsa somnului 

Dr. Schweig spune: „Mulți regretă că nu au dat prioritate somnului și rutinei de somn înainte de a începe cu adevărat să se lupte mai mult cu tulburările de somn. Modificările hormonale la mijlocul vârstei pot agrava somnul, mai ales dacă individul nu avea deja o rutină bună la locul lui.”

Creșterea în greutate și lipsa exercițiilor fizice

Potrivit dr. Schweig, „Acordând prioritate sănătății și îngrijirii de sine înainte și în timpul vârstei de mijloc crește rezistența și diminuează sau elimină simptomele pe care mulți le experimentează. Fluctuațiile estrogenului, testosteronului, iar insulina se combină adesea cu scăderea nivelului tiroidian, ceea ce poate crește foamea, scădea masa musculară și, prin urmare, încetinește metabolismul. Mișcarea regulată este vitală pentru a încetini procesul de îmbătrânire și pentru a scădea riscul bolilor, depresiei, anxietății și a demenței.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel