Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm pe dinți. Sfatul medicilor stomatologi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Diana Polekhina
Sursa foto: unsplash, autor Diana Polekhina

Te speli pe dinți de zeci de ani, dar știi cu adevărat cum să o faci corect? Tehnica corectă de periaj dentar poate face o mare diferență în sănătatea dumneavoastră orală.

Periajul îndepărtează zilnic acest strat de bacterii. În caz contrar, bacteriile deteriorează gingiile și creează carii în timp. "Mă tem că mulți oameni nu se spală cu adevărat atât de bine pe cât ar trebui, iar acest lucru duce la o mulțime de gingivite și boli ale gingiilor", spune Dr. Scannapieco.

Iată care sunt greșeli comune pe care le puteți face cu sănătatea dvs. orală și ajustările rapide pentru a vă susține dinții:

 Periajul dinților 

Una dintre cele mai frecvente erori în tehnica de periaj este concentrarea prea mult pe partea superioară a dinților și evitarea gingiilor.

"Ar trebui să vă concentrați pe linia gingivală, zona în care se dezvoltă cele mai multe bacterii", spune Dr. Scannapieco.

Placa care este lăsată să zăbovească lângă sau sub gingii provoacă în cele din urmă inflamarea gingiilor, o afecțiune numită gingivită. Gingivita este un stadiu incipient al bolii gingivale, notează Biblioteca de Medicină a SUA. Asigurați-vă că masați ușor gingiile cu periuța de dinți în timpul sesiunii de curățare.

Utilizarea unei periuțe de dinți cu perii fermi

Periile tari sau ferme vă vor uza gingiile, mai ales dacă le folosiți în mod repetat de-a lungul anilor, spune Dr. Scannapieco. O periuță cu peri moi  va fi mai blândă cu gingiile dvs. și în același timp va fi capabilă să îndepărteze biofilmul încărcat de bacterii înainte ca acesta să se întărească în tartru.

Nu vă periați suficient de mult timp

Durata corectă a periajului? Două minute, potrivit ADA.

"Nu sunt sigur cât de riguros a fost testată marca de două minute, dar persoana medie se spală aproximativ 30 de secunde, ceea ce probabil nu este suficient", spune Dr. Scannapieco.

De la folosirea aței dentare la periaj și apoi clătirea cu apă de gură (dacă alegeți să o faceți), întreaga rutină de sănătate orală ar trebui să dureze între două și cinci minute, spune el.

Nu te speli pe dinți înainte de culcare

Majoritatea dentiștilor recomandă periajul de două ori pe zi (cel puțin): O dată dimineața (după micul dejun, dacă se poate) și o dată înainte de culcare. ADA sugerează, de asemenea, periajul de două ori pe zi.

Acestea fiind spuse, nu există dovezi convingătoare că trebuie făcut mai mult de o dată pe zi, spune Dr. Scannapieco. Aceasta nu este o licență pentru a vă lăsa gura să plece, iar de câte ori ar trebui să vă spălați pe zi depinde de sănătatea dvs. orală actuală și de factorii de risc, așa că discutați cu dentistul dvs. despre ceea ce vă recomandă.

Cel puțin, totuși, ar trebui să vă spălați înainte de culcare. Uitați de faptul că sunteți prea obosit pentru a o face și că vă gândiți că vă veți împrospăta dimineața. "Gura ta se usucă atunci când dormi, iar saliva este un apărător natural al gurii. Cel mai bine este să mergi la culcare cu gura curată", spune Dr. Scannapieco, potrivit livestrong.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel