Cele 6 secrete pe care trebuie să le știi dacă ești unul dintre fanii serialului fenomen „Squid Game”

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Squid Game, foto Unsplash/ Vadim Bogulov
Squid Game, foto Unsplash/ Vadim Bogulov

Iată câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre serialul coreean de succes „Squid Game”.

Cel mai recent serial original de la NETFLIX, Squid Game, a făcut furori în întreaga lume. De când a fost difuzat, acesta a devenit cel mai de succes serial. 

Squid Game spune povestea a 456 de indivizi care participă la un misterios joc de supraviețuire pentru a câștiga premiul cel mare. Jucătorii au sarcina de a se întrece zilnic în jocuri tradiționale pentru copii cu consecințe mortale.


În ciuda faptului că mulți au ajuns să aprecieze serialul, există încă lucruri uluitoare despre acesta pe care telespectatorii s-ar putea să nu le știe. Iată șase fapte interesante despre Squid Game, potrivit thesundaily.my:


1. Scenariul a fost scris în 2008

Regizorul Hwang Dong-hyuk a dezvoltat inițial scenariul în 2008. Pe atunci, el avea în plan ca proiectul să fie un lungmetraj și l-a numit inițial Round Six. 


”Am vrut să scriu o poveste care să fie o alegorie sau o fabulă despre societatea capitalistă modernă, ceva care să descrie o competiție extremă.”

"Oarecum ca și competiția extremă a vieții. Dar am vrut să folosească genul de personaje pe care le-am întâlnit cu toții în viața reală."

Cu toate acestea, inițial, scenariul nu a fost bine primit în rândul diverselor companii de producție și actori coreeni consacrați. Mulți l-au găsit deranjant, considerându-l chiar "grotesc" și "nerealist".

Din fericire, Sarandos a dat peste el în 2019 și l-a produs ca serial original Netflix. Iar restul este istorie.


2. Regizorul Hwang și-a pierdut dinții în timpul realizării serialului

Când Hwang scria scenariul, era adesea stresat din cauza situației sale financiare. De fapt, se pare că și-a pierdut șase dinți din cauza presiunii. Regizorul a scris întregul serial de unul singur - numai primele două episoade i-au luat șase luni.

Când a fost întrebat despre continuarea filmului, Hwang s-a grăbit să precizeze că nu dorește să lucreze încă la ea. Iar atunci când o va face, caută să angajeze o echipă de scenariști și regizori care să îl ajute.

Atenţie dacă folosiţi WAZE. Aplicaţia vă poate trimite pe drumul greşit. Probleme cu algoritmii


3. Numerele de telefon sunt reale

În serial, jucătorii sunt invitați la joc de un bărbat care le înmânează o carte de vizită. Cartea de vizită aurie, care are logo-urile companiei, vine cu un număr pe ea. Din nefericire, numărul afișat pe carte este de fapt real. Doi proprietari ai numărului real au ieșit în față pentru a-și exprima suferința în legătură cu acest lucru.

Doi dintre ei, Kim Gil-young și un bărbat anonim, ar fi primit peste o mie de apeluri pe zi de la persoane care solicitau o invitație pentru a se alătura jocului. Candidatul prezidențial Huh Kyung-young a oferit chiar 100 de milioane de woni pentru a cumpăra numărul.

Din păcate, pentru cele două persoane, acestea nu își pot schimba numărul de telefon mobil, deoarece acesta este legat de locul de muncă. Dar Netflix a răspuns cu privire la rezolvarea problemei. "Împreună cu compania de producție, lucrăm la rezolvarea acestei probleme, inclusiv la editarea scenelor cu numere de telefon atunci când este necesar."


4. Pierdut în traducere

Este firesc ca subtitrările să fie interpretate greșit uneori. Dar, potrivit vorbitoarei fluente de coreeană, Youngmi Mayer, ea a susținut că subtitrările sunt atât de greșit interpretate încât nu reușesc să transmită sensul real. "Dialogul a fost atât de bine scris și zero din el a fost păstrat [în subtitrări]."

VEZI ȘI: Variantă năucitoare în cazul Alec Baldwin: Cineva ar fi pus un glonț adevărat


5. Jucătorul 240 era menit să fie băiat

Ji-yeong, personajul lui Lee Yoo-mi, a devenit unul dintre favoriții fanilor serialului. Cu toate acestea, Ji-yeong era cât pe ce să nu apară. Regizorul, Hwang plănuise inițial ca ea să fie un personaj masculin numit Ji Yong. Dar, în timp ce dădea formă personajelor, Hwang și-a dat seama că personajele feminine ar putea aduce mai multă viață și persuasiune serialului.


6. Squid Game este primul film al lui Jung Ho-yeon

Poate că mulți nu știu acest lucru, dar Jung Ho-yeon, care o interpretează pe Kang Sae-byeok, nu a mai jucat niciodată. De fapt, modelul devenit actriță și-a făcut debutul în actorie odată cu acest serial. La vizionarea clipului ei de audiție, Hwang a știut că "aceasta este fata pe care o vrem".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel