Atenţie dacă folosiţi WAZE. Aplicaţia vă poate trimite pe drumul greşit. Probleme cu algoritmii

Autorul articolului: Florin Ravdan | Dată: 03 ian 2022, 17:43 | Categorie: Lifestyle
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Conducerea companiei Waze a anunţat că algoritmii aplicaţiei au probleme. 

Cabral a spus care este setarea Waze pe care trebuie să o dezactiveze şoferii 

Cabral, prezentator TV şi membru în Asociaţia Rescue 4x4, le-a transmis un mesaj şoferilor care folosesc aplicaţia de navigare Waze. 

"Dacă folosești Waze, te rog, aruncă un ochi peste setări.

O iau de la început, pe scurt: sunt membru în Asociatia Rescue 4x4 și în ultimele zile avem pe toate grupurile de organizare ale asociației un număr foarte mare de cazuri de turisme care ajung înnămolite și blocate pe fel-de-fel de drumuri de pământ / nămol / Techirghiol.

Mulți dintre cei care cer ajutorul spun că au mers folosind Waze.

Citește și: Chestionarul care-ţi spune dacă e nevoie să faci un test Covid-19

Rugămințile noastre sunt simple:

a) verificați setările și scoateți “unpaved / dirt roads” din variantele de navigație (vezi captura de ecran)

b) dacă aveți setarea cu drumurile nepavate pe OFF și vă duce totuși Waze pe un drum... care nu e drum, vă rog să semnalizați în aplicație eroarea.

Cei din Comunitatea Waze România sunt mișto și foarte activi, intervin rapid pentru a remedia orice problemă cu hărțile și nu numai.

Chestia asta ajută să nu ajungeți să apelați la Rescue4x4, chiar dacă toți voluntarii sunt inimoși și sar de fiecare dată să ajute cu drag.

Zi bună și fără nămol la turisme... ci doar la turiști!", a scris Cabral pe Facebook. 

Probleme cu algoritmii

Aplicaţia de navigare Waze trimite şoferii pe drumuri greşite, iar acest lucru este confirmat chiar de conducerea companiei. 

„Istoria drumului – care face parte din algoritmul nostru – nu mai reflectă realitatea. Gândiți-vă la un drum a cărui istorie arată că nu există blocaje în trafic, iar astăzi intersecțiile sunt pline. Avem o problemă cu algoritmul. Cu cât ajutăm mai mulți oameni, cu atât este mai afectată aplicația. Coronavirusul ne-a pus într-o situație în care trebuie să reinventăm algoritmul”, a afirmat Guy Berkowitz, CEO-ul Waze.

Waze a fost cumpărat de Google în 2013 pentru o sumă cuprinsă între 1,03 și 1,30 miliarde de dolari. În ultimii ani, Google a preluat cele mai bune funcții de la Waze și le-a adăugat pe Google Maps. Printre funcțiile introduse pe Maps se numără raportarea accidentelor și radarelor de viteză, scrie promotor.ro.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite