Cel mai tare aliment creat de natură: excelent în cura de slăbire și cu efecte-minune pentru organism

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Rusia pune embargo pe fructele şi legumele din Republica Moldova / Fotografie de la Trang Doan
Rusia pune embargo pe fructele şi legumele din Republica Moldova / Fotografie de la Trang Doan

Tu consumi cel mai tare aliment creat de natură care este excelent în cura de slăbire și cu efecte-minune pentru organism?

„Un astfel de aliment este ananasul care, însă, are multe alte efecte benefice, pe lângă faptul că ajută la slăbit și mai este și delicios, pe deasupra. De altfel, este atât de minunat încât este considerat plantă medicinală. Singurul lucru la care trebuie să aveți grijă este faptul că este acid și, în consecință, vă poate afecta stomacul și smalțul dinților. Dar asta se rezolvă ușor dacă, după ce ați mâncat ananas, mâncați un cubuleț de 50 de grame de cașcaval. În rest, numai efecte oau!

Iată top 5:

1. Nu îngrașă ba chiar te ajută să slăbești

Ananasul conține doar 50 de calorii 100 de grame, ceea ce este foarte puțin. Plus că e o sursă de proteine, pentru care organismul depune un efort mai mare pentru a le descompune, asta fiind logica dietelor pe bază de proteine. Așadar, este foarte bun în curele de slăbire. Ca să nu mai vorbim de aportul de potasiu, magneziu, fier, acid folic și vitaminele C, B1, B5, B6 dar și polifenoli (beta-caroten), care favorizează arderile, așa cum spuneam și în articolul despre ceaiul verde.

2. Favorizează digestia și are efect purgativ

Ananasul conține multe fibre, despre care știm că intensifică procesele digestive, fiind un bun remediu împotriva constipației. Consumat după mese copiase, are rolul de a debloca tractul digestiv iar fibrele solubile din ananas reglează cu succes nivelul colesterolului, despre care puteși citi mai multe în articolul pe care îl găsiți AICI. Un alt compus, bromelaina, are efectul de a accelera digestia proteinelor. În plus, ananasul are și proprietăți purgative.

3. Reglează nivelul de zahăr din organism

Ananasul conține polizaharide, despre care am mai spus, în articole anterioare, că au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge”, scrie Andreea Sava pe blogul său.

VEZI ȘI: De ce Coca‑Cola are gust diferit în alte țări

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel