Cel mai simplu mod de a decoji usturoiul. Trebuie să-l încerci

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Michele Blackwell
Sursa foto: unsplash, autor Michele Blackwell

Pentru mulți, usturoiul este un condiment preferat pentru mâncăruri savuroase. Se întâmplă adesea să adăugăm un cățel sau doi în plus la un fel de mâncare. Dar, înainte de a face acest lucru, trebuie să decojim usturoiul, iar acest lucru poate fi uneori destul de dificil. Din fericire, există o modalitate de a face lucrurile mai ușoare pentru dumneavoastră.

Uneori, aveți nevoie de o mulțime de căței de usturoi pentru un anumit fel de mâncare. Decojirea cățeilor unul câte unul necesită timp. Din fericire, există o modalitate rapidă de a face acest lucru.

Tot ce ai nevoie este un bol și apă fierbinte. Puneți cățeii de usturoi în castron și turnați apa fierbinte peste ei. Lasă timp de un minut și apoi vei putea decoji usturoiul cu ușurință. Ai grijă doar când scoți usturoiul din apa fierbinte.

Bucătarii mai au și un alt truc pentru a decoji ușor usturoiul. Ei pun cățelul de usturoi pe o planșetă de tăiat, iar apoi, folosind partea lată a unui cuțit, apasă și zdrobesc cățelul de usturoi. De obicei, veți auzi un sunet de crăpătură, iar apoi puteți, de asemenea, decoji cu ușurință usturoiul, potrivit tips-and-tricks.co

Cum scoți mirosul de usturoi pe mâini

Usturoiul este unul dintre cele mai des folosite condimente în bucătărie, așa că nu este neobișnuit ca degetele noastre să aibă mirosul pătrunzător de usturoi după ce l-am tocat. Iată un sfat pentru a scăpa rapid de acel miros neplăcut de usturoi. Este foarte simplu; tot ce ai nevoie este uleiul de cocos. După ce ai feliat usturoiul, freacă-ți mâinile și între degete cu ulei de cocos. Clătește cu apă călduță și mâinile tale vor mirosi din nou a proaspăt și curat!

Beneficiile uimitoare ale usturoiului pentru piele

Plin de proprietăți antibacteriene, anti-îmbătrânire, usturoiul îți face tenul impecabil. Iată cinci beneficii surprinzătoare ale usturoiului pentru piele: 

1. Te ajută să scapi de acnee

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați câțiva căței de usturoi și să-i zdrobiți, după care aplicați pe zona afectată de acnee. Lasă-l să acționeze timp de cinci minute și spală-te. Vei observa că te va ajuta să reduci roșeața și semnele.

2. Reduce porii

Zdrobiți un cățel de usturoi cu o jumătate de roșie și aplicați pasta pe față. Spălați-vă după zece minute. Acest lucru funcționează pentru a reduce porii și pentru a vă curăța pielea.

3. Reduce vergeturile

Amestecă suc de usturoi cu ulei de măsline și masează uleiul fierbinte infuzat cu usturoi pe vergeturi. Repetați același lucru timp de câteva zile și vă veți da seama că acestea vor începe să se reducă.

 4. Reduce inflamația pielii

Unele persoane se confruntă cu pete roșii pe piele, care provoacă mâncărimi. Se poate scăpa de această problemă cu aplicarea usturoiului pe zona afectată, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, potrivit timesofindia.com

5. Încetinește îmbătrânirea și previne apariția ridurilor

Poate părea incredibil, dar usturoiul poate întârzia apariția ridurilor dacă îl consumi cu miere și lămâie la prima oră a dimineții. Luați doar un cățel de usturoi și tocați-l. Consumați-l cu apă cu miere și lămâie imediat ce vă treziți.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel