Cel mai bătrân câine din lume are 22 de ani

Autorul articolului: Florin Ravdan | Dată: 23 noi 2022, 11:57 | Categorie: Știri
Fotografie de la Lum3n, pexels
Fotografie de la Lum3n, pexels

Un câine din statul american California, pe nume Gino, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness după ce s-a confirmat că are peste 22 de ani, relatează miercuri UPI.

Proprietarul lui Gino, Alex Wolf, în vârstă de 40 de ani, a declarat că l-a adoptat împreună cu colegii săi de cameră de la facultate când câinele avea 2 ani de la adăpostul de animale Humane Society of Boulder Valley din Colorado, în 2002.

"A fost alături la fiecare pas", a povestit Wolf pentru today.com. "Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun", a spus el.

Guinness World Records a confirmat că Gino s-a născut pe 24 septembrie 2000, ceea ce i-a adus titlul de cel mai bătrân câine în viaţă.

Deţinătorul recordului anterior, un câine pe nume TobyKeith, încă trăieşte, însă are 21 de ani.

Wolf a atribuit starea bună de sănătate a lui Gino unei diete echilibrate, îngrijirii veterinare de care beneficiază şi poftei sale de viaţă.

"Îi recunosc tot meritul", a spus Wolf. "A primit multă dragoste şi cred că este pur şi simplu un câine puternic", a adăugat proprietarul lui Gino.

În luna octombrie, Pebbles, cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite. Pebbles a fost desemnat cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, în timpul unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, o veritabilă instituţie care înregistrează recorduri în toate domeniile, scrie Agerpres.

Un italian oferă o recompensă de 50.000 de euro ca să afle cine i-a otrăvit câinele. Beagle-ul a fost ademenit cu chifteluţe

Un bărbat din Italia oferă o recompensă de 50.000 de euro pentru a afla cine i-a otrăvit câinele. Beagle-ul avea 13 ani și a murit după ce a mâncat chifteluțe otrăvite, chiar în curtea casei.

Bărbatul a postat un mesaj emoționat după ce companionul său de 13 ani, un Beagle, a murit după ce a fost otrăvit, potrivit antena3.ro. „La revedere, dragul meu prieten. Îți mulțumim pentru compania minunată de care am avut parte în acești 13 ani. Cu siguranță ne vom întâlni într-o zi din nou pentru multe plimbări și multe alergări pe pajiști și în păduri. Îți doresc și meriți un paradis plin de bresaola”, a scris Andrea Combi, un italian din Colico.

Beagle-ul și-a găsit sfârșitul după ce a consumat chiftele care conțineau otravă de șobolani. Deoarece a părut un act intenționat, italianul oferă o recompensă mare pentru cel care va descoperi persoana care a recurs la acest gest, mai exact 50.000 de euro.

Cum s-a întâmplat totul

„Oricine ne ajută să pedepsim exemplar acest/această josnic/ă, nedemn/ă, mizerabil/ă, familia Combi este dispusă să garanteze un cadou de 50.000. Le mulțumesc anticipat celor care îmi împărtășesc postarea”, a mărturisit Andrea. Câinele, pe nume Snoopy, a murit în urma unor chinuri groaznice din cauza unei hemoragii care i-a măcinat ficatul și rinichii. „Era un câine foarte bun, nu lătra niciodată, nu făcea probleme nimănui. Banii nu înseamnă nimic, ne este dor de câinele nostru”, a adăugat stăpânul lui Snoopy.

Poţi evita situaţiile în care prietenul tău credincios este otrăvit accidental. Acest lucru îl poţi face prin : păstrarea în siguranţă a unor produse care sunt periculoase pentru el, împiedicându-l să mănânce lucrurile de pe stradă atunci când ieşiţi la plimbare, interzicându-i să bea apa din piscină sau să se scalde în ea la puţin timp după ce a fost tratată cu clor, etc.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC NEWS

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite