Ceaiul antioxidant care vindecă rănile, elimină durerea, inflamația și respirația urât mirositoare

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ceaiul - Foto: Freepick @8photo
Ceaiul - Foto: Freepick @8photo

Ce beneficii are acest ceai pentru sănătate.

Ceaiul de salvie este o infuzie aromatică preparată din frunze de salvie comună, o plantă din aceeași familie cu menta.

Folosită în mod obișnuit ca condiment, salvia are, de asemenea, o lungă istorie de utilizare în medicina alternativă și tradițională. În special, ceaiul său este plin de potențiale beneficii pentru sănătate - deși cercetările științifice asupra acestei băuturi sunt încă în stadii preliminare.

Iată 9 beneficii și utilizări emergente ale ceaiului de salvie.

1. Bogat în compuși antiinflamatori și antioxidanți

Ceaiul de salvie conține o varietate de compuși vegetali puternici.

În special, antioxidanții săi acționează pentru a neutraliza compușii dăunători numiți radicali liberi. Atunci când aceștia se acumulează în organism, pot duce la boli cronice precum diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Ceaiul de salvie este deosebit de bogat în acid rozmarinic. Studiile efectuate pe animale și în eprubete au arătat că acest antioxidant oferă numeroase beneficii, cum ar fi scăderea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

În timp ce inflamația este un răspuns natural al organismului, inflamația cronică poate crește riscul de îmbolnăvire.

De asemenea, salvia furnizează o cantitate destul de mare de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor, circulație și coagularea corectă a sângelui.

2. Poate favoriza sănătatea pielii și vindecarea rănilor

Salvia este un ingredient comun în produsele cosmetice care sunt aplicate local ca remediu natural pentru îngrijirea pielii.

3. Promovează sănătatea orală

Salvia este una dintre cele mai populare plante medicinale în stomatologie, deoarece țintește durerea, inflamația și respirația urât mirositoare, precum și exercită proprietăți antibacteriene și de vindecare a rănilor.

De fapt, gargara cu ceai de salvie este adesea recomandată ca remediu pentru rănile bucale și durerile de gât.

În plus, salvia este adăugată în unele ape de gură datorită activității sale antibacteriene și antiinflamatorii.

4. Poate avea proprietăți anticancerigene

Există unele dovezi că ceaiul de salvie poate ajuta la combaterea celulelor canceroase.

Acesta conține mai mulți compuși anticancerigeni, inclusiv carnosol, camfor și acid rozmarinic. În special, studiile efectuate pe animale și în eprubete arată că carnosolul poate ucide mai multe tipuri de celule canceroase fără a afecta celulele sănătoase.

Într-un studiu efectuat pe peste 500 de persoane, ceaiurile de salvie și mușețel au fost legate de un risc scăzut de cancer tiroidian.

5. Îmbunătățește controlul zahărului din sânge

Salvia, care este un ingredient frecvent în medicamentele alternative pentru glicemie, poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea sau tratarea diabetului de tip 2.

6. Poate promova sănătatea creierului și îmbunătăți starea de spirit

Salvia este utilizată pe scară largă în medicina alternativă pentru a stimula starea de spirit, pentru a îmbunătăți memoria și pentru a ajuta la prevenirea tulburărilor legate de creier, cum ar fi boala Alzheimer. Cercetările științifice susțin multe dintre aceste utilizări.

Boala Alzheimer progresează din cauza plăcilor amiloide care se formează în creier. Mai multe studii în eprubetă și pe animale indică faptul că salvia și acidul rozmarinic pot ajuta la prevenirea formării acestor plăci.

În plus, mai multe studii la om notează că extractele de salvie îmbunătățesc memoria, funcția cerebrală, starea de spirit și concentrarea.

7. Poate susține sănătatea femeilor

Salvia poate oferi, de asemenea, unele beneficii unice pentru femei.

În Orientul Mijlociu, femeile însărcinate folosesc în mod obișnuit salvie pentru a trata simptomele digestive, cum ar fi greața, o problemă comună la începutul sarcinii.

8. Poate stimula sănătatea inimii

Unele cercetări indică faptul că salvia poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol și trigliceride, scăzând potențial riscul de boli de inimă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel