Cea mai sigură investiție. Te apără de inflație. O spune un expert care a văzut ce fac românii cu banii lor după începerea războiului

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Economie
bani
EXCLUSIV
bani

Știi care este cea mai sigură investiție? Te apără de inflație. Avem răspunsul.

Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor S.A., a spus în ce mai pot românii să investească pentru a se proteja de inflație.

În ce mai investesc românii de la începerea războiului și până azi? În real estate. Dacă cineva are un surplus de bani sau vrea să facă o investiție, o idee bună, aleasă foarte des, este investiția în imobiliare. În general, cea mai solidă investiție este piața imobiliară. Este cu risc zero. Suntem cea mai ieftină piață imobiliară din Europa la ora actuală. Specialiștii spun că prețurile vor evolua. Prețurile la imobiliare au crescut cu circa 20% în ultimele  șase luni. Și nu par să se oprească aici.

Dar oamenii ar putea investi și în acțiuni la bursă, dacă nu ar fi reticenţi. Iar reticența vine din lipsa cunoașterii acestui domeniu. Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor S.A., a spus că de câte ori propune ca oamenii să investească în acțiuni, vede o reticență din partea lor.

„Avem oameni care investesc în real estate, mai ales de la război încoace. Îi numim mici investitori. Mulți dintre ei vin din profesii liberale, cu surplus de cash, vor să se protejeze de inflație. Au dat năvală și noi suntem foarte bucuroși să-i primim. Am observat că de câte ori le-am propus să investească și în acțiuni, am văzut o reticență. Această reticență vine, în primul rând, de la lipsa cunoașterii chiar și în rândul oamenilor foarte educați, dar care nu înțeleg mecanismul de la bursă. Ar trebui să muncim toți astfel încât să aducem bursa în stradă. Să o facem foarte accesibilă. Astăzi, în România, este greu să cumperi acțiuni la bursă. Trebuie să creștem retailul”, a spus Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor S.A.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței cu titlul „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel