Ce știu rușii despre OZN-uri? SUA alocă mii de dolari pentru studierea fenomenului

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Și unii și ceilalți știu mai mult decât spun
Și unii și ceilalți știu mai mult decât spun

De regulă, oficialii ruși nu vorbesc despre OZN-uri, nu comentează preocupările altora, nu dezvăluie ce fac oamenii lor de știință să afle adevărul despre aceste obiecte zburătoare neidentificate.

Surpriză însă!

Dmitri Rogozin, directorul general al Roskosmos, omul care face, de regulă, schimb de replici, pe Twitter, cu miliardarul american, Elon Musk, a anunțat că cercetătorii de la Academia Rusă de Științe investighează aparițiile așa-numitelor OZN-uri de-a lungul istoriei. 

"Dacă vorbim despre cazuri concrete care s-au întâmplat, probabil, de-a lungul istoriei omenirii, așa-numitele OZN-uri despre care vorbește NASA, vreau să spun că aceste studii au fost efectuate și se efectuează la Academia noastră de Științe. Avem o bază bogată de date, se strâng noi informații, se studiază, de analiează, se verifică. Este o muncă minuțioasă, foarte atentă, iar concluziile sunt fără tăgadă”, a spus Rogozin un la postul de televiziune Russia-24.

Potrivit șefului Roscosmos, 99,9% dintre respectivele cazuri sunt niște fenomene atmosferice sau fizice care nu au legătură cu adevărata ipoteză a apariției OZN=urilor. Totuși, nu putem exclude că astfel de aparate au apărut, la un moment dat”, a subliniat el.

Rogozin a adăugat că a fost personal familiarizat cu mărturiile piloților care au văzut fenomene neobișnuite în timpul zborurilor de testare din anii 1970, apoi au luat un creion și o hârtie și au schițat ceea ce au văzut. "De obicei, ceea ce vorbim a apărut în timpul primului zbor de testare. Am vorbit cu cei de la NASA, și acolo sunt susținători ai ideii că am putea fi obiectul unei supravegheri externe. Mi-ar plăcea să cred acest lucru", a adăugat șeful Roscosmos.

Cu doar două zile în urmă, NASA a anunţat lansarea în toamnă a unei investigaţii, care se va desfăşura timp de mai multe luni, asupra fenomenelor aeriene neidentificate, faimoasele OZN-uri. După tentativele serviciilor de informaţii americane şi apoi ale Pentagonului, este rândul agenţiei spaţiale NASA să investigheze existenţa acestor obiecte, care nu poate fi explicată în prezent.

Citește în continuare pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel