Ce preț are cea mai mică mașină electrică din lume! Vine dezasamblată

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ce preț are cea mai mică mașină electrică din lume! Vine dezasamblată
Ce preț are cea mai mică mașină electrică din lume! Vine dezasamblată

Compania suedeză Luvly a introdus pe piață cea mai mică mașină electrică din lume, cu un design minimalist caracteristic stilului scandinav. Acesta este primul automobil conceput pentru a fi livrat în stare dezasamblată, similar cu mobila. Mașina este denumită Luvly O și a fost creată cu scopul de a reduce semnificativ emisiile de carbon generate în timpul procesului de livrare.

Luvly are o greutate de sub 450 de kilograme, adică mai puțin de un sfert din greutatea unei mașini normale. Autoturismul dispune de o autonomie de 100 de kilometri și poate atinge o viteză maximă de 90 de km/h - suficient pentru șoferii care circulă zilnic prin zonele urbane, susține compania.

Mașinuța Luvly O costă 10.000 de euro

CEO-ul și cofondatorul Luvly, Håkan Lutz, a afirmat că obiectivul este de a oferi o mașină cu „o calitate destul de bună și un design foarte drăguț, ieftină și eficientă pentru oricine”. Un astfel de autoturism costă aproximativ 10.000 de euro.

Mașinile mici nu sunt o noutate și circulă în orașe încă din anii 1950. Iconicul BMW Isetta, cu o greutate de doar 350 de kilograme, a fost un reprezentant emblematic al acestui stil, care a influențat designul modern al vehiculelor ușoare.

Cu toate acestea, în ciuda aspectului lor atrăgător, mașinile mici au o reputație de nesiguranță. Datorită înălțimii lor reduse, structurilor ușoare și suprafețelor frontale limitate, în caz de accident, mai ales cu alte mașini, șoferii pot suferi răni mai grave decât în cazul autoturismelor obișnuite. De asemenea, acestea nu sunt supuse acelorași standarde de siguranță ca mașinile convenționale, și nu există cerințe obligatorii pentru testarea impactului.

Pentru a aborda această problemă, Luvly a găsit inspirație în mașinile de Formula 1, care sunt construite cu șasiuri ușoare, dar rezistente. Șasiul Luvly O are o structură tip "sandwich," cu un strat de aluminiu înconjurat de spumă ușoară din plastic pe ambele părți. Lutz a explicat că, în cazul unei coliziuni, această structură va absorbi forța impactului și va proteja șoferul.

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel