Ce poți să pățești dacă dormi prea mult. Nici nu te-ai gândit la riscuri

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
somn - FOTO: Freepik@Raccol_studio
somn - FOTO: Freepik@Raccol_studio

Tututor ne place să dormim mai mult, dar, totuși riscurile sunt mari. Iată ce poți să pățești dacă dormi prea mult.

Somnul îndelungat scurtează viața, notează cercetătorii. Mai mult de 9 ore de somn pe noapte și statul mult pe scaun în timpul zilei ar putea fi o combinație periculoasă, în special atunci când se adaugă lipsea de exerciții fizice, potrivit unei noi cercetări de la Universitatea din Sydney - Studiul 45 and Up.

Descoperirile, publicate în jurnalul PLOS Medicine, arată că o persoană care doarme prea mult, stă prea mult timp pe scaun și nu este suficient de activă fizic are de patru ori mai multe șanse de a muri devreme decât o persoană fără aceste obiceiuri de viață nesănătoase.

Prea mult stat echivalează cu mai mult de 7 ore pe zi și prea puțin exercițiu este definit ca mai puțin de 150 de minute pe săptămână.

Pe lângă noi dovezi privind combinația riscantă dintre somn prelungit, șezut îndelungat și lipsa exercițiilor fizice, cercetătorii au descoperit și o altă amenințare triplă problematică: fumatul, consumul ridicat de alcool și lipsa somnului (mai puțin de 7 ore pe noapte) sunt, de asemenea, legate de un risc de deces prematur - de peste patru ori mai mare.

Deces prematur

Și alte câteva combinații au dus la mai mult decât dublu riscul de deces prematur. Cercetătorii au analizat comportamente de stil de viață, care sunt deja cunoscute pentru a crește riscul de deces și de boală - fumat, consumul ridicat de alcool, dieta săraci și de a fi inactiv fizic - și a adăugat excesul de relaxare / prea mult somn în ecuație.

Apoi au analizat diferite combinații ale tuturor acestor factori de risc pentru a vedea ce grupări au avut cel mai mare impact asupra riscului unei persoane de a muri prematur din orice cauză.

Pe lângă noile dovezi privind combinația riscantă de somn prelungit, ședere și lipsa exercițiilor fizice, cercetătorii au descoperit și o altă amenințare triplă problematică: fumatul, consumul ridicat de alcool și lipsa somnului (mai puțin de 7 ore pe noapte) este, de asemenea, legat de un risc de deces precoce de peste patru ori mai mare.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel