Ce își doresc cu adevărat de la tine oamenii pe care îi iubești, potrivit unor cercetări

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Rajesh Rajput
Sursa foto: unsplash, autor Rajesh Rajput

Pentru că în zilele noastre este atât de ușor să transmitem gânduri fericite și urări calde cu ajutorul telefoanelor noastre. Ne-a făcut să ne gândim - Este timpul virtual petrecut împreună la fel de valoros ca și cel față în față? Dacă aveți de gând să fiți acolo pentru cei pe care îi iubiți, au ei o preferință pentru modul în care o faceți?

Oamenii au declarat în mod covârșitor că s-au simțit cel mai mult apreciați atunci când cei dragi au trecut dincolo de ecranele lor și și-au făcut timp pentru a fi acolo pentru ei. Atunci când au fost chestionați în 2018 cu privire la diferitele moduri în care ar putea interacționa cu o persoană iubită, 55% dintre respondenți au declarat că s-au simțit cel mai iubiți și apreciați atunci când partenerul lor semnificativ a petrecut timp cu ei în persoană - câștigător clar.

Pentru restul rezultatelor:

Pe locul al doilea, 30% au spus că se simt cel mai iubiți atunci când cineva "apare pe neașteptate pentru a mă surprinde".
12% simt cea mai multă dragoste din mesaje.
Doar 3% preferă atunci când partenerul lor de viață postează ceva dulce pe rețelele de socializare.
Asta înseamnă că un total combinat de 85% dintre respondenți au simțit cea mai multă dragoste atunci când au fost vizitați în persoană.

Iar majoritatea datelor ulterioare ale sondajului au susținut această concluzie.


26% au spus că primul lor răspuns la auzul veștii bune primite de un prieten sau de o persoană iubită a fost să se urce în mașină pentru a-l felicita în persoană.
Telefonul a fost cea mai populară opțiune pentru veștile bune, cu 51%.
Textele și rețelele de socializare au fost a treia cea mai populară opțiune pentru o veste bună, cu 22% din voturi.
Din fericire, 52% au declarat că preferă să viziteze persoanele importante din viața lor atunci când primesc vești proaste.
37% au preferat să sune pentru a se compătimi în legătură cu veștile proaste.
Doar 11% au considerat că cel mai bine este să își ofere sprijinul pentru veștile proaste prin intermediul textelor sau al rețelelor de socializare.

Ce își doresc cu adevărat de la tine oamenii pe care îi iubești

Acest timp petrecut în persoană are în mod clar cea mai mare influență asupra modului în care respondenții s-au simțit iubiți. Ceea ce ne-a făcut să ne întrebăm - dacă prezența îi face pe oameni să se simtă mai iubiți, ce alte beneficii există? Există vreo modalitate de a măsura în mod empiric valoarea de a face pe cineva să se simtă iubit? Se pare că există: Sănătatea dumneavoastră.

Oamenii de știință au început recent să ofere dovezi convingătoare că dragostea joacă un rol MAJOR atât în bunăstarea noastră fizică, cât și în cea emoțională.

În 2013, renumiții oameni de știință Dr. C. Sue Carter și Dr. Stephen Porges au scris un articol intitulat The Biochemistry of Love, în care au susținut că "Fără relații de iubire, oamenii nu reușesc să înflorească, chiar dacă toate celelalte nevoi ale lor sunt satisfăcute". Ei au explicat că dragostea nu este doar o emoție, ci și "un sistem neurochimic complex".


Se pare că "inima umană se bazează pe substanțele chimice asociate cu dragostea ca parte a procesului său normal de protecție și autovindecare. Aceleași molecule care ne permit să dăm și să primim dragoste, leagă, de asemenea, nevoia noastră de ceilalți de sănătate și bunăstare".

Acest lucru înseamnă că s-a dovedit că dragostea, la propriu, ajută la vindecarea unei inimi frânte. Astfel, nu numai că persoanele care preferă contactul personal se simt mai iubite atunci când le vizităm, dar ne facem și mai sănătoși unii pe alții. Cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate nu se opresc doar aici.

Faptul de a fi acolo combate și singurătatea.

Dr. Porges și Carter afirmă: "Indivizii care beneficiază de un sprijin emoțional și de relații puternice sunt mai rezilienți în fața factorilor de stres decât cei care se simt izolați sau singuri. Efectele protectoare ale socialității pozitive par să se bazeze pe același cocktail de hormoni care transportă un mesaj biologic de "iubire" în tot corpul."

Mai mult, un articol din 2016 din Washington Post a raportat că persoanele care sunt singure sau izolate social au un risc de mortalitate mult crescut. De fapt, există unii oameni de știință care se referă acum la singurătate ca la un pericol semnificativ pentru sănătatea publică, considerând-o la fel de potențial mortal ca și fumatul sau obezitatea.

O viață fără dragoste sau interacțiune umană nu este în mod clar o viață sănătoasă. Și nici nu este deosebit de distractivă.

Ascultați cu toții. Este timpul să ne arătăm unul pentru celălalt.

În lumea conectivității constante, acele momente în care suntem cu adevărat prezenți și acordați unul cu celălalt au devenit din ce în ce mai rare și, prin urmare, sunt mai valoroase ca niciodată. Dar asta nu înseamnă că trebuie să respingeți tehnologia, potrivit yourtango.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel