Ce este harm reduction. Dr. Alin Popescu: Este un concept foarte generos

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă a fost invitatul zilei la interviurile DC Medical și DC News unde a vorbit despre harm reduction.

"Harm reduction înseamnă reducerea riscurilor. Primul harm reduction a fost în psihiatrie, după s-a extrapolat într-o 100 de lucruri care țin de stilul de viață. Dacă ne referim la fumat, nu fumatul este o problemă, ci riscul la care ne expunem. La fumat e foarte interesant că exista o variantă cu mult înaintea definiției conceptului harm reduction medical. În Suedia, acum două secole tutunul se ținea sub buza de sus și era mult mai lipsit de riscuri decât fumatul.

Dacă mai vorbim un pic de zona asta de fumat sunt țigări electronice, tutunul încălzit, sunt multe variante în zona aceasta de harm reduction, pentru că evident, medical, politic și corect este să recomanzi renunțarea la acest obicei. În caz că există o anumită dependență la nicotină, e clar că mai bine dai soluții dovedite științific mai puțin periculoase.

Harm reduction este un concept foarte generos și de foarte multe ori și colegii mei care practică domenii socio-umaniste practică harm reduction în diverse sfere, dar nu îl denumesc. Se aplică în psihologie, de exemplu, nu poți să înlocuiești un comportament, nu-l poți eradica, iar atunci vin cu niște soluții ca să fie mai bune pentru individ. Cumva, nu pot să ajung la perfect, dar fac pași perfectibili", a explicat Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă.

Interviul integral AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel