Ce domeniu a mers cel mai bine anul acesta. A întrecut până și CRIPTOMONEDELE

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

La întrebarea ”ce industrie a mers cel mai bine anul acesta” ați fi tentați să indicați criptomonedele sau companiile de tehnologie, dar, nu, Reuters spune că ai fi câștigat cel mai mult dacă investeai în vinuri și șampanie.

Platformele online care vă permit să tranzacționați vinuri, șampanie și băuturi spirtoase au înregistrat o activitate record și au înregistrat creșteri spectaculoase în acest an.

Datele de la LiveTrade, care administrează „Indexul Bordeaux” al băuturilor, au arătat că, anul acesta, 15 din 20 cele mai mari creșteri de cotații aparțin brandurilor de șampanie.

Valoarea șampaniei de lux Salon le Mesnil, din 2002 , a crescut cu peste 80% în 2021, iar în prezent se vinde cu aproape 16 mii de dolari/sticla.

Cotațiile depășsc creșterea de 75% a bitcoinului și sunt de aproape cinci ori mai mari decât cea de 18%, realizată de indicele bursier NYFANG+TM (.NYFANG) al Facebook, Amazon, Netflix, Google, Tesla și Microsoft, care au alimentat câștigurile pieței mondiale de acțiuni în ultima vreme.

Citește și: Ultima mișcare a Moscovei dă palpitații europenilor: Pentru a PATRA zi, au inversat fluxul gazelor

Comtes de Champagne 2006 de la Taittinger, alături de vintage-urile Krug 2002 și 1996, au avut și ele creșteri de preț de peste 70%, în timp ce Krug 2000, Bollinger La Grande Année 2007, Cristal Rosé 2008 și Dom Pérignon au P2 din 2002  au crescut cu circa  53-55%.

Șampaniile Cristal din 2012 și 2013 au fost cele mai comercializate sticle ale anului în ansamblu, a spus LiveTrade, urmate de vinul de top, Lafite Rothschild 2014, de 6.450 de sticle.

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel