Ce a pățit Elena Cristian este de noaptea minții! Știai cum se înscrie o mașină în România? Rămâi perplex

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elena Cristian (DC Business), rugăminte pentru Selly după ce acesta a zis că între 10.000 și 20.000 euro cheltuiește pe lună
Elena Cristian (DC Business), rugăminte pentru Selly după ce acesta a zis că între 10.000 și 20.000 euro cheltuiește pe lună

Elena Cristian, analist DC Business, a relatat ce a pățit când a mers să facă o solicitare, la primăria condusă de Clotilde Armand, privind înscrierea unei mașini, mai exact la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Sectorului 1. 

 

”Vă amintiți de celebrul afiș de la Fisc, de acum ceva ani: declarațiile on-line se depun la etajul 2? L-am redescoperit curând la Primăria doamnei Clotilde Armand. De această dată cu valabilitate pentru toate documentele și solicitările pe care o persoană fizică sau juridică vrea sau trebuie să le facă la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Sectorului 1. 

Pe scurt: ”Sectorul 1 s-a digitalizat complet”, mi se spune atunci când sun și întreb unde trebuie să depun o solicitare. De înscriere a unei mașini la DITL. ”Totul se face on-line la noi. Intrați pe site și rezolvați totul în câteva minute!”

Zis și făcut! Intru pe site. Mă chinui puțintel să încarc actul de de identitate, îmi dă eroare de câteva ori, mă lasă să aștept un pic... dar reușesc în... ”câteva minute” să mă înscriu. Și tot în câteva minute primesc trei e-mailuri (de confirmare, activare cont etc). În ultimul mi se spune: ”Cererea dumneavoastră de înrolare a fost DEPUSĂ cu succes către DIRECȚIA GENERALĂ DE IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE A SECTORULUI 1 BUCUREȘTI, în data de 13/10/2022 10:17, cu numărul de solicitare xxxx. Vă rugăm să așteptați ca cererea dumneavoastră să fie procesată de către un inspector din cadrul instituției”. 

Până aici totul bine, doar că eu am un termen maxim de 30 zile pentru înscrierea mașinii... Așa că, după ce trec câteva zile, încep să sun ca să aflu în cât timp primesc acordul de înrolare. Răspuns ferm: 45 de zile. Puțin nedumerită întreb cum voi putea înscrie mașina în 30 de zile dacă doar pentru  cererea de înrolare îmi trebuie 45 de zile și apoi alte 45 pentru înscriere mașină: ”Poate aveți noroc și se rezolvă mai devreme. Dar stați să vă dau pe cineva care știe mai bine”...

Și de aici.... râsu'-plânsu'... Cred că am vorbit cu toți funcționarii de la DITL, care mi-au explicat frumos, pe înțelesul meu, că orice digitalizare completă începe... la ghișeu... Și că nu voi primi niciun acord de înrolare dacă nu merg la ghișeu cu buletinul. Evident, același buletin pe care l-am încărcat online. 

Că puteam sta mult și bine să aștept un mesaj cum că trebuie să merg la ghișeu... asta e cu totul altă discuție.... ”Dar dacă tot merg la ghișeu, pot să vin și cu actele să înregistrez mașina, ca să nu depășesc termenul?”, întreb cu vocea stinsă... Răspunsul este fără echivoc: ”NU. LA SECTORUL 1 SUNTEM DIGITALIZAȚI 100%”. 

PS: Cât spuneați că a cheltuit România pe digitalizare în 32 de ani? Sau ce sume avem în PNRR pentru digitalizare?”, a relatat Elena Cristian, analist DC Business.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel