Cazul Petea: Două din trei vaccinări, doar pe HÂRTIE. Procurorii EXTIND cercetările

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate la Centrul din Petea nu ar fi primit doza de vaccin, a anunțat joi DNA, care a dispus miercuri reținerea unei asistente medicale și a altor două persoane.

”Vaccinare la chiuvetă” - cel puțin 64%

DNA arată că din probele administrate a reieșit că, în perioada 8 septembrie-2 noiembrie 2021, supusă analizei până în acest moment, la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

250-300 euro/certificat de vaccinare = Afacere de aproape 1 milion de euro

Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se <întorceau> drept recompensă pentru prestate”, se arată în comunicat.

Citește și: ”Vaccinarea la chiuvetă”, afacerea de peste jumătate de milion de euro. Rețineri în ancheta de la Centrul Petea

Procurorii au extins cercetarea penală

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unei asistente medicale din cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată, și a două persoane fără calitate specială, sub aceleași acuzații.

Conform procurorilor, cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acestora, scrie mediafax.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience