Căutând bucuria în timpul verii: De ce suntem mai fericiți în această perioadă

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Căutând bucuria în timpul verii: De ce suntem mai fericiți în această perioadă/Fotografie de la Andrea Piacquadio
Căutând bucuria în timpul verii: De ce suntem mai fericiți în această perioadă/Fotografie de la Andrea Piacquadio

Vara este unul dintre cele mai magice anotimpuri, în care distracția este în floare. Copiii sunt extrem de fericiți să se bucure de sosirea vacanței, iar adulții așteaptă cu nerăbdare să se bucure de zilele de concediu. Iată câteva aspecte interesante despre acest anotimp, în care atmosfera de sărbătoare domină!

Mulți oameni iubesc vara și cu siguranță au motive întemeiate pentru asta! Soarele ne încântă cu razele sale călduroase, iar peisajele sunt înflorite într-un mod spectaculos. În sfârșit, putem renunța la geci și haine groase de iarnă și ne putem pregăti pentru vacanță. Dacă vrei să intri în spiritul verii, iată câteva motive care fac din lunile de vară cea mai frumoasă perioadă a anului.

Suntem mai sănătoşi

Este bine cunoscut faptul că razele soarelui aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit unei cercetări realizate de Universitatea din Liege (Belgia) și prezentată în The Independent, „creierul uman funcționează mai bine în timpul verii‟. Cercetătorii au efectuat mai multe teste de atenție și memorie asupra voluntarilor în diferite perioade ale anului. Studiul a relevat faptul că activitatea creierului atinge nivelul maxim în timpul verii, iar voluntarii se bucură de o memorie și o atenție mai bune în lunile călduroase.

Îngheţata, deliciul sezonului

Te-ai întrebat vreodată de ce luna iulie este declarată luna înghețatei în Statele Unite? Americanii sărbătoresc sosirea verii cu acest deliciu dulce, iar în întreaga lume se produc tone de înghețată în acest anotimp. Un exemplu impresionant este reprezentat de cea mai mare lingură de înghețată realizată până acum, care cântărea incredibil de mult - 3.010 kilograme. Această realizare uimitoare a avut loc în orașul Cedarburg din SUA. Lingura de înghețată avea o înălțime de 5,6 metri, o lățime de 6 metri și era alcătuită din aproximativ 733 de sortimente de înghețată.

Suntem mai fericiţi şi ne distrăm mai mult

Dacă ai remarcat că te simți mai fericit în lunile de vară, trebuie să știi că nu ești singurul! Un studiu publicat în revista Science a analizat aproximativ 2,4 milioane de oameni din întreaga lume pe o perioadă de doi ani. Cercetătorii au descoperit că, începând cu solstițiul de vară, oamenii încep să elibereze o cantitate mai mare de serotonină, cunoscută drept hormonul fericirii. De asemenea, cercetătorii au observat că oamenii postează mai multe mesaje în care exprimă fericirea pe rețelele de socializare în comparație cu alte perioade ale anului.

Ploile de stele

Încă un motiv pentru care ne place acest anotimp este ploaia de stele, care are loc vara. Perseidele reprezintă ploaia de meteori, care este vizibilă în fiecare an, începând cu mijlocul lunii iulie, atingându-şi apogeul între 9 şi 14 august. Până la 100 de meteori străbat cerul în fiecare oră, cu o viteză de 37 mile pe secunde. Perseidele pot fi văzute cel mai bine în emisfera nordică, dimineaţa.

Călătoriile inedite

Cum vara este momentul ideal pentru concediu, ar fi păcat să nu ajungi şi în Paris unde poţi vedea multe lucruri inedite, cum ar fi Turnul Eiffel, în toată splendoarea sa. În perioada anotimpului cald, Turnul Eiffel este cu 15 centimetri mai înalt, decât în oricare alt sezon. Asta se datorează căldurii, care face ca structura de fier să crească. Dacă îţi doreşti să vizitezi Turnul Eiffel la cea mai înaltă înălţime, trebuie să o faci în timpul zilei, deoarece odată ce soarele apune, turnul începe să se micşoreze din nou.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel