Cât de scump este să locuiești în România. Iată răspunsul. E chiar mai ieftin decât în Camerun

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Mai multe alimente vor avea prețurile înghețate
Mai multe alimente vor avea prețurile înghețate

Lista de anul acesta, întocmită de Numbeo, arată cât de scumpă sau doar ieftină este viața de la țară la țară.

În analiza costului vieții în cele mai importante orașe ale lumii, cei de la Numbeo au luat New York-ul ca punct de referință (fiind notat cu 100). Evident, în raport cu metropola americană, viața în România pare mult mai ușoară, indicele costului vieții fiind mai mult decât dublu în New York, raportat la cel al capitalei României, care are un indice al costului vieții de 40,05 .

Sursa grafic: Numbeo

România ocupă locul 102, dintr-o listă ce cuprinde 139 de țări, cu o valoare de 35,24. La noi, viața e mai ieftină chiar și decât în Bulgaria, care ocupă locul 88, cu un indice de 38,38.

Dacă ne uităm doar la Europa, ne convingem încă o dată de ceea ce știam și până acum: viața este mai scumpă în țările occidentale decât în Europa de Est.

Sursa: Numbeo

Cele mai ieftine țări, în comparație cu New York-ul, sunt Pakistan, Afganistan și India.

Interesant este că dacă ne uităm la indicele puterii de cumpărare, locuitorii New York-ului sunt depășiți de cei care trăiesc în Elveția (indice 118,44), Australia (10,63) Germania (103,08). Chiar și media calculată pentru toate statele din SUA este mai mare, cetățenii americani (indice 106,34) putând cumpăra mai multe produse și servicii din banii lor cu un salariu mediu comparativ cu un locuitor al New York-ului.

Aici, România stă un pic mai bine, țara noastră fiind clasată pe locul 52, din punct de vedere al puterii de cumpărare, cu un indice al puterii de cumpărare de 30,02.

Sursa: Numbeo

Care este metodologia pe baza căreia s-a întocmit clasamentul

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel