Cât de sănătos este să bei zilnic apă minerală carbogazoasă

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştim că e bine să consumăm cât mai multe lichide. Dar te-ai întrebat ce se poate întâmpla dacă bei zilnic apă minerală carbogazoasă? Iată care este părerea specialiştilor! 

Când vine vorba despre hidratare, apa minerală plată este băutura care contribuie la menținerea unui nivel adecvat de hidratare în organism, susține digestia și, în funcție de marca achiziționată, îi asigură organismului aportul necesar de minerale. 

Apa minerală carbogazoasă poate fi o alegere sănătoasă, deoarece te hidratează, te ajută să ai mai multă energie, să scapi de constipație, de durerile de cap și previne pielea uscată. Totuși, dacă bei apă minerală carbogazoasă zilnic și dorești să te asiguri că îți atingi toate obiectivele legate de sănătate, dieteticianul te sfătuiește să verifici eticheta produsului pe care îl consumi. 

Specialistul în nutriție, Kristen Jackson, îți recomandă să eviți mărcile care conțin zahăr, alcool și îndulcitori, precum maltitol sau sorbitol, deoarece pot provoca neplăceri, precum balonare și diaree, potrivit msn.com

În plus, nutriționistul spune că apa carbogazoasă nu trebuie să fie principala formă de hidratare, ci este necesar să fie consumată alternativ cu apa minerală plată, iar astfel eviți să te confrunți cu eructații. „Dacă nu îți place gustul apei plate, adaugă fructe, legume sau ierburi în ea, cum ar fi: o felie de lămâie, o felie de portocală sau câteva felii de castraveți”, recomandă specialistul.

Ce se poate întâmpla dacă bei prea multă apă minerală

Este important să consumi apă carbogazoasă cu măsură. În caz contrar, dantura ta poate avea de suferit, spune nutriționistul Kristen Jackson. Apa carbogazoasă este ușor acidă și poate duce la descompunerea smalțului dentar, așa că dacă observi mici modificări la nivelul danturii, încearcă să reduci aportul. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel