Cât de grave pot fi înțepăturile de albine și cum se pot manifestă acestea. Medicii trag un semnal de alarmă: În câteva minute te poți umfla la față

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Înțepăturile albinelor pot fi extrem de grave, mai ales dacă este vorba despre o persoană alergică.

Înțepătura de albină reprezintă un real pericol pentru oamenii care au alergie la aceste insecte. Ele sunt cu atât mai periculoase cu cât sezonul cald a venit, iar noi suntem mai predispuși să ne întâlnim cu acestea. În acest sens, specialiștii atenționează asupra faptului că există două tipuri de mușcături: cele care se manifestă la nivel local și cele care produc reacții grave.

"Albinele sunt singurele insecte care produc hrană pentru oameni, ele sunt extrem de benefice, ajută extrem de mult la polenizare. Acesta este un lucru pozitiv al albinelor. Dacă vorbim de partea cealaltă, despre potențialele riscuri pe care le poate provoca o înțepătură de albină, lucrurile nu stau atât de roz. Reacțiile pot fi de la locale, până la sistemice. Locale, adică înțepătura mică de insectă, care este dureroasă, se asociază cu roșeață, umflătură, ce se poate extinde. Totuși, sunt anumite persoane mai sensibile care, la contactul cu vectorul respectiv, cu albina, care eliberează extrem de multă histamină în corp, produc o reacție mult mai agresivă, care poate merge până la șoc anafilactic, adică simte că nu mai poate să respire, îi scade tensiune, adică îi pune viața în pericol.", a spus Dr. Pavelina Andrei a Interviurile Spectacola și DC News.

Care sunt simptomele ce trebuie să introducă panica

Medicul dermatolog spune că sunt câteva simptome clare ce trebuie să-ți dea de înțeles faptul că este timpul să apelezi la ajutorul specialiștilor. Mai mult, aceasta spune că efectele înțepăturii pot apărea în câteva minute.

"Pentru acești indivizi există niște stilouri ce conțin adrenalină, dozată ca ei să-și poată injecta, în momentul în care nu pot ajunge la o cameră de gardă într-un timp relativ scurt. Aici este vorba de foarte puțin timp, vorbim de câteva minute.

Când se întâmplă o înțepătură nu ai de unde să știi ce reacții ai, dacă nu ai experimentat niciodată. În câteva minute te poți umfla la față, ți se umflă ochii, limba, nu mai poți respira, simți că nu mai poți înghiți. Toate aceste manifestări te trimit la medic.", a continuat ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel