Cât câștigă profesorii din România la privat. Îți vine să crezi? Și sunt puse la bătaie 600 de locuri

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Freepik
Foto: Freepik

În sistemul privat de educație se caută sute de posturi, mai precis sunt 600 libere.

Salariile ajung şi la 1.400 de euro net, astfel încât tot mai mulţi profesori se orientează spre acest sector, potrivit unei companii de recrutare.

„Sistemul privat de educaţie a prins avânt în ultimii ani în România, în contextul în care cererea pentru condiţii mai bune a crescut, atât din partea părinţilor, cât şi a personalului didactic. În mediul privat, salariile sunt dictate de cerere şi ofertă, iar instituţiile private de învăţământ, care caută să ocupe aproximativ 600 de posturi libere, pot oferi salarii care ajung şi la 1.400 de euro net. Tot mai mulţi profesori se orientează spre acest sector”, potrivit datelor centralizate de platforma Bestjobs, aceste poziţii atrăgând lunar mii de aplicări.

În București, atât un profesor cât și o învățătoare de limba germană pot beneficia de o ofertă salarială cuprinsă între 1.000 și 1.400 euro net lunar. De asemenea, în același oraș, un profesor de limba engleză cu o experiență de predare de 1-3 ani poate câștiga aproximativ 1.300 euro net. În localitatea Corbeanca, situată la aproximativ 15 km de București, un învățător care predă la ciclul primar și preșcolar, într-o școală acreditată, cu clase de maximum 12 elevi, poate accesa o ofertă salarială între 800 și 1.300 euro net lunar. Majoritatea anunțurilor de angajare se concentrează pe marile orașe ale țării, unde există o cerere crescută pentru școli și grădinițe private. București (împreună cu Ilfov) domină clar clasamentul orașelor, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Iași, conform unui comunicat emis de platforma de recrutare.

„Educaţia reprezintă unul dintre domeniile cheie ale oricărei ţări, cu rol decisiv în formarea societăţii viitorului. Mediul privat a intuit foarte bine dorinţa românilor de a avea acces la o educaţie de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Nu de puţine ori, profesorii şi educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atraşi de salarii mai mari şi condiţii de lucru asemănătoare cu cele din Occident”, a declarat Ana Vişian, marketing manager Bestjobs.

În luna mai, pe întreaga piață a muncii, au fost publicate aproximativ 35.000 de anunțuri de joburi, dintre care 10% erau pentru poziții de lucru la distanță (remote), iar 15% erau de tip hibrid. O altă caracteristică a acestei luni este reprezentată de implicarea mai activă a femeilor comparativ cu bărbații. Astfel, aproape 64% dintre candidații care au aplicat pentru locuri de muncă au fost femei, în timp ce puțin peste 35% au fost bărbați. Domeniile cu cel mai mare număr de candidaturi în luna mai au fost Vânzări (94.000), Management (82.000), Financiar/Contabilitate (50.000), IT/Telecom (44.000) și Call Center/BPO (39.000). Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, unde în orice moment sunt disponibile peste 35.000 de locuri de muncă și aproximativ 4,6 milioane de profesioniști sunt conectați la piața muncii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel