Câștigătorul Eurovision a vândut trofeul cu 900.000 $

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Ucrainenii și-au vândut trofeul
Ucrainenii și-au vândut trofeul

O bursă de criptomonede a cumpărat trofeul Eurovision câștigat de  de la Kalush Orchestra, trupa ucraineană de rap-folk care a câștigat concursul, pentru a o ajuta să strângă fonduri pentru lupta țării lor împotriva armatei ruse. 

Bursa de criptomonede estoniană WhiteBit, care se află pe locul 19 din 624 în ceea ce privește scorul de încredere, conform tracker-ului din industrie CoinGecko, a cumpărat trofeul pentru 900.000 de dolari în cadrul unei licitații organizate pe Instagram în weekend. Oleh Psiuk, solistul Kalush Orchestra, și-a vândut, de asemenea, pălăria sa roz pentru 11 milioane de grivne (374.000 de dolari). Banii vor fi cheltuiți pe sisteme de drone, spun membrii trupei.

Kalush Orchestra a câștigat festivalul de muzică Eurovision 2022 pe fondul unui val de susținere din partea spectatorilor de pe întregul continent pentru piesa Stefania, pe care au dedicat-o tuturor mamelor ucrainene. Aceștia au filmat un videoclip pentru cântec printre clădiri în ruină, distruse în timpul invaziei rusești. 

Armata ucraineană, după ce a respins un prim blitzkrieg condus de Kremlin, se confruntă acum cu un nou val de agresiune din partea armatei ruse care vrea să cucerească teritorii în estul țării, folosind o ofensivă mai concentrată și o putere de foc superioară.

Trupele rusești controlează acum aproape toată regiunea Luhansk și amenință să încercuiască mii de soldați ucraineni cu cea mai mare experiență, ceea ce a determinat guvernul de la Kiev să lanseze apeluri tot mai urgente pentru mai multă asistență militară. Citește tot articolul pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel