Casa lui Nelson Mandela, transformată în hotel. Cât te costă să stai în sufrageria lui ”Madiba”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Casa regretatului preşedinte sud-african Nelson Mandela din Johannesburg a fost transformată din septembrie într-un hotel şic, informează AFP.

Clădirea, situată într-un cartier bogat din Johannesburg, are interiorul complet renovat, după ce în ultimii ani clădirea fusese lăsată în paragină.

Mandela, numit adesea cu afecţiune "Madiba" sau "Tata", s-a mutat în această casă la scurt timp după eliberarea sa din închisoare în 1990. A petrecut aici opt ani înainte de a se muta pe o stradă mai departe cu ultima sa soţie, Graça Michel.

Apartamentul prezidenţial al acestui hotel deschis în luna septembrie şi denumit "Sanctuary Mandela" a fost dormitorul marelui lider.

Şi chiar dacă baia ocupă acum locul patului şi invers, ceea ce contează este că Mandela a dormit acolo. Pe ramele ferestrelor se păstrează scrijelit (de către nepotul său) numărul său de prizonier din Robben Island, 466/64, şi cuvântul "Madiba".

Cât costă o noapte de cazare

Deși, deocamdată, rezervările pentru apartamentul prezidențial nu sunt posibile, camerele standard costă aproximativ 200 de euro/noapte, în timp ce camerele superioare costă între 250 și 400 de euro/noapte

Eliberat la vârsta de 71 de ani, fostul inamic public numărul unu a vrut să se bucure după ieşirea din închisoare de toate lucrurile frumoase de care fusese privat în cei 27 de ani de detenţie: să se joace cu nepoţii săi, să savureze mirosul florilor sau să soarbă o înghiţitură din vinul său dulce preferat de Constantia. 

Citește și: Regina are doar DOUĂ numere pe ”speed dial”. MOBILUL REGAL, ținut non-stop complet încărcat

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel