Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt: o cină delicioasă și originală

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt, o cină delicioasă și originală. Sursa - pixabay.com
Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt, o cină delicioasă și originală. Sursa - pixabay.com

Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt este o combinație interesantă, cu o aromă intensă. Iarna, puteți folosi caise congelate.

Ingrediente:

carne de porc - 500-600 grame,

supă de pui sau apă - jumătate de pahar,

caise - 200 grame,

iaurt natural - 250 grame,

ceapă - 1 bucată

sare și piper după gust.

Prepararea rețetei
 

Caisele proaspete pot fi înlocuite cu caise congelate sau chiar uscate. Prăjiți ușor ceapa tocată în ulei. Se pun bucățile de carne și se prăjesc încă trei minute pe fiecare parte, amestecând continuu. Adăugați bulion sau apă.

Delicatesele de azi, mâncarea săracilor de ieri. Trei alimente de lux, consumate, înainte, de cei cu puțini bani

Lăsați să fiarbă circa 30 de minute, amestecând din când în când. Se toarnă apoi iaurtul, condimentele, caisele tăiate bucăți și se aduce din nou la fiert, la foc mic. Mâncarea finită este delicioasă. Poftă bună!

Vezi și:

Macarons ieftine, fără făină de migdale. Rețeta economică

Ingrediente

 2 albuşuri
 70 g făină 000
 80 g zahăr pudră
 60 g zahăr granulat
 4-5 picături oţet
 un praf sare
 colorant gel (opţional)

Umplutură

100 g ciocolată albă/neagră
 2 linguri unt

Cum se prepară

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu câteva picături de oţet (4-5 picături). Adaugă treptat zahărul granulat şi mixează până ce s-a încorporat complet, iar compoziţia devine lucioasă şi poate fi ţinută invers, fără să cadă. Acesta e momentul în care poţi adăuga colorantul alimentar, dacă doreşti, potrivt retetepractice.ro.

Separat, cerne împreună făina şi zahărul pudră. Încorporează jumătate din ingredientele uscate în albuşuri, cu o spatulă, cu mişcări largi. Ulterior, încorporează albuşurile rămase în compoziţia de macarons în acelaşi mod, continuând până ce obţii o pastă cu care poţi forma cifra 8 fără să cadă bucăţi mari de compoziţie.

Transferă toată compoziţia într-un poș de ornat sau într-o pungă alimentară, căreia îi tai vârful. Formează cojile de macarons cu un diametru de 2-3 cm, distanţate între ele, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Bate tava de macarons fără faină de migdale de câteva ori de masă, cu forţa, pentru a elimina toate bulele de aer din compoziţie şi a evita crăparea prăjiturelelor. Lasă prăjiturelele la temperatura camerei timp de o oră, la aer. După o oră, ar trebui să se fi format o peliculă superficială, încât să poată fi atinse şi să nu mai fie lipicioase.

Dă macarons fără făină de migdale la cuptorul preîncălzit la 140 grade, pentru 20 de minute. După coacere, scoate prăjiturelele din cuptor şi desprinde-le de pe foaia de copt, doar după ce se răcesc.

Topeşte o tabletă de ciocolată (100 g) cu 1-2 linguri de unt şi, dacă foloseşti ciocolată neagră, o lingură de zahăr pudră. În cazul ciocolatei albe, nu mai e necesar să adaugi zahăr, deoarece aceasta e considerabil mai dulce.

Omogenizează compoziţia topită la microunde în runde de 30 de secunde şi toarn-o într-o pungă alimentară, poș sau seringă de cofetărie. Pune câte puţină glazură pe fiecare jumătate de macarons şi acoperă cu o altă jumătate. Serveşte prăjiturelele macarons după 24 de ore. În răstimp, depozitează-le în recipiente ermetice, ferite de umezeală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel