Carmen Brumă, cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Carmen Brumă / facebook
Carmen Brumă / facebook

Carmen Brumă ne oferă câteva recomandări valoroase în perioada postului. Care sunt greșelile alimentare pe care le facem?

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, atenționează că "o parte dintre cei care țin post constată la finalul perioadei că au acumulat câteva kilograme, iar starea lor de sănătate nu este tocmai bună".

De ce ne îngrășăm în post?

"Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase", spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâinea albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcavalul și mezelurile de post.

Măsura, regula de aur în post

Carmen Brumă ne învață cât de important este să nu ne îngrășăm în post și cum putem elimina toxinele cu ocazia postului: "pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor".

Mai mult decât atât, aceasta avertizează că nutriția dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional: "În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură."

Cum înlocuim carnea?

Carnea este un produs esențial în alimentația zilnică, iar eliminarea acesteia din alimentație trebuie să fie înlocuită cu produse care suplinesc componentele din carne.

Carmen Brumă adaugă faptul că în perioada postului, proteinele de origine animală trebuie compensate prin "consumul de proteine vegetale, mai exact linte, ciuperci, nuci, migdale, năut, mazăre, fasole uscată, avocado".

Pateul vegetal, de evitat în post

Citește mai departe AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel