Cântăreț celebru dat în judecată de fosta iubită cu care a lucrat într-un supermarket

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Cântăreț celebru dat în judecată de fosta iubită cu care a lucrat într-un supermarket
Cântăreț celebru dat în judecată de fosta iubită cu care a lucrat într-un supermarket

Bad Bunny a fost dat în judecată pentru 40 de milioane de dolari de către fosta lui iubită, care afirmă că artistul a folosit o înregistrare cu ea în două cântece fără permisiunea ei, informează BBC.

Carliz De La Cruz Hernandez susţine că ea a înregistrat fraza "Bad Bunny baby" pe telefonul ei în 2015, înainte ca Bad Bunny - cel mai difuzat artist pe Spotify în ultimii trei ani - să devină celebru, iar ei doi să se despartă.

Replica a apărut în single-ul "Pa Ti" din 2017 al artistului portorican şi în melodia "Dos Mil 16" din 2022.

Superstarul pop nu a răspuns public la acţiunea în justiţie a fostei sale iubite, care a fost depusă în Puerto Rico în martie.

Potrivit acesteia, cei doi şi-au început relaţia în 2011 şi lucrau amândoi într-un supermarket, dar Bad Bunny - pe numele său real Benito Martinez Ocasio - se mai ocupa şi de muzică.

Carliz De La Cruz Hernandez a înregistrat mai multe versiuni ale frazei "Bad Bunny baby", folosind aplicaţia de notiţe vocale în baia casei unui prieten - pentru că era cea mai liniştită cameră - şi i le-a trimis lui Martinez.

Acesta le-a folosit în mai multe piese timpurii pe Soundcloud, apoi în "Pa Ti", care s-a bucurat de peste 355 de milioane de vizualizări pe YouTube şi de 235 de milioane de redări pe Spotify.

Avocaţii lui De La Cruz susţin că, anterior, chiar cu câteva zile înainte de lansarea ultimului album al lui Bad Bunny, "Un Verano Sin Ti", anul trecut reprezentanţii artistului s-au oferit să cumpere de la aceasta drepturile asupra frazei pentru suma de 2.000 de dolari.

Ea a refuzat, iar albumul a fost lansat conţinând fraza ei. "Un Verano Sin Ti" a ajuns să fie nominalizat pentru albumul anului la Premiile Grammy, iar piesa "Dos Mil 16" a avut 60 de milioane de vizualizări pe YouTube şi 280 de milioane de redări pe Spotify.

De La Cruz susţine că înregistrarea sa a fost folosită şi în concerte şi că utilizarea acesteia reprezintă "o neglijenţă gravă, o rea credinţă şi, mai rău, un atac la adresa vieţii sale private, a moralităţii şi a demnităţii sale".

De la apariţia"Un Verano Sin Ti", mii de fani ai lui Bad Bunny au comentat pe conturile de socializare ale lui De La Cruz şi au vorbit cu ea despre album atunci când au văzut-o în persoană, susţine aceasta.

"Acest lucru a făcut-o şi continuă să o facă să se simtă îngrijorată, angoasată, intimidată, copleşită şi anxioasă", se arată în documentul legal.

"Situaţia a devenit imposibil de gestionat pentru De La Cruz, până la punctul în care a trebuit să contacteze mai mulţi psihologi pentru ajutor cât mai curând posibil", continuă acesta.

Cuplul s-a despărţit în 2016, înainte de a se împăca pentru scurt timp anul următor.

De asemenea, De La Cruz a dat în judecată Rimas Entertainment, casa de discuri a lui Bad Bunny, şi pe managerul Noah Assad.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel