Călătorești spre Londra? Evită aeroportul Heathrow, numai 100.000 de pasageri vor putea trece zilnic pe acolo

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels (Sohel Patel)
Sursă foto: Pexels (Sohel Patel)

Aeroportul Heathrow a impus companiilor aeriene o limită de pasageri care pot veni sau pleca de acolo. 

Aeroportul Heathrow a fost acuzat că a încercat să-și maximizeze profiturile într-o perioadă dificilă de călătorie în detrimentul companiilor aeriene. Afirmația vine de la fostul șef al BA IAG, Willie Walsh, care este acum director general al Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA) - un organism care reprezintă companiile aeriene globale.

El a emis o serie de declarații după ce aeroportul a impus companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pe perioada de vară și după ce a stabilit o nouă limită zilnică de 100.000 de pasageri, reprezentând reducere de 4.000 de pasageri pe zi, până pe 11 septembrie, scrie Sky News.

Heathrow a subestimat viteza redresării

Heathrow a transmis că noua inițiativă dorește să mențină serviciul la un nivel acceptabil, deoarece se luptă să facă față penuriei de personal și blocajelor de recrutare. Walsh a spus însă că cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie a subestimat viteza redresării și se concentrează pe propriile profituri, forțând în același timp companiile aeriene să preia costurile.

Acesta a declarat pentru Reuters: ”Să spunem companiilor aeriene să nu mai vândă, ce lucru ridicol pentru un aeroport să spună unei companii aeriene. Heathrow încearcă să maximizeze profitabilitatea pe care o obține în detrimentul companiilor aeriene”.

Heathrow neagă informațiile

Walsh a recunoscut că plafoanele pentru numărul de pasageri le-ar oferi cel puțin companiilor aeriene și pasagerilor posibilitatea de a planifica din timp, dar a adăugat: „Sunt surprins că Heathrow nu a reușit să acționeze mai bine decât atât. Companiile aeriene au prezis un trafic mai puternic decât a prezis Heathrow...este clar că au înțeles complet greșit”.

„Cinicul din mine ar spune că asta a jucat un rol în încercarea lor de a încerca să păcălească CAA (Autoritatea pentru Aviația Civilă) când era vorba de reglementarea economică, reducând numărul de pasageri”. 

Dar Heathrow a negat acest lucru, un purtător de cuvânt spunând: „Aviația este supusă unei presiuni considerabile pe măsură ce cererea crește. La Heathrow ne-am confruntat cu 40 de ani de creștere în doar patru luni și ceea ce avem nevoie este o colaborare și investiții în servicii pentru a proteja pasagerii. nu comentarii prost informate din partea șefilor de transport aerian pensionari”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel