Căile mai puțin ortodoxe prin care poți arde grăsimi

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Să înțelegem un lucru de la bun început - fie că vrei doar să slăbești câteva kilograme sau te apuci serios de treabă la sală, dieta și exercițiile fizice sunt cheia. Trebuie să mănânci mai puțin și să te miști mai mult pentru a crea un deficit caloric.

Confruntat cu un deficit de calorii, corpul tău nu va avea de ales decât să înceapă să ardă grăsimi pentru combustibil. Cu cât deficitul este mai mare, cu atât veți arde mai multe grăsimi, dar majoritatea oamenilor ar trebui să țintească aproximativ 1-2 kilograme pe săptămână. Mai mult decât atât este de obicei nesustenabil.

Acestea fiind spuse, dacă faci sport în mod regulat și urmezi o dietă rațională, redusă în calorii, s-ar putea să mai faci câteva lucruri care vor accelera pierderea de grăsime. Unele dintre aceste metode sunt cu siguranță puțin ciudate, dar dacă doriți să vă maximizați progresul, aceste strategii ar putea ajuta.

1. Mănâncă un mic dejun mai mare și o cină mai mică

Studiile sugerează că veți pierde în greutate mai repede dacă vă încărcați ziua și mâncați un mic dejun mai mare și o cină mai mică, chiar dacă consumul real de calorii rămâne același. Alimentele bogate în proteine ​​sunt deosebit de bune pentru creșterea ratei metabolice de dimineață.

Aceasta nu este o idee nouă și s-a spus de mult că ar trebui să servești „micul dejun ca un rege și cina ca un sărac”.

După o noapte de somn, corpul tău a folosit cea mai mare parte din glicogenul său, iar corpul tău are mare nevoie de energie și nutrienți. Ca atare, este mai probabil să se folosească afluxul de calorii la prima oră dimineața.

În schimb, ultima masă a zilei vine înainte de relaxare și de somn. 

Deci, mâncând un mic dejun mai consistent și o cină mai ușoară, pur și simplu îi oferi corpului tău ceea ce are nevoie în funcție de ceea ce urmează să faci.

2. Mănâncă în fața unei oglinzi

Este prea ușor să trișezi în dietă când mănânci singur. Studiile sugerează că mâncatul în fața unei oglinzi îi face pe oameni mai responsabili, potrivit Fitness Volt.

Se pare că atunci când te uiți cum mănânci primești același efect ca atunci când mănânci în fața unei alte persoane care te judecă. De asemenea, puteți folosi smartphone-ul sau tableta și vă puteți înregistra în timp ce mâncați.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel