Bulgarii, rugaţi să se vaccineze dacă sunt în grupe de risc

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Pexels
Pexels

Ministerul Sănătăţii din Bulgaria recomandă persoanelor din grupele de risc să nu amâne vaccinarea împotriva COVID-19.

Persoanele care se încadrează în grupele de risc - vârstnicii, cele care suferă de boli cronice cardiologice, pulmonare, renale şi alte tipuri de boli, inclusiv copiii, persoanele cu imunitate slăbită şi femeile însărcinate - sunt expuse unui risc crescut de forme severe de COVID-19, în cazul infectării, şi unor complicaţii ulterioare. Probabilitatea de a necesita tratament spitalicesc (inclusiv terapie intensivă) este semnificativ mai mare, avertizează Ministerul Sănătăţii de la Sofia.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi răspândirii noii subvariante BA.5 a Omicron în Bulgaria, Ministerul Sănătăţii aminteşte că vaccinarea rămâne cea mai sigură modalitate de protecţie împotriva formelor severe, spitalizării şi consecinţelor pe termen lung asupra sănătăţii. Ciclul de vaccinare finalizat şi dozele de rapel administrate ajută sistemul imunitar să reacţioneze adecvat atunci când întâlneşte virusul prin anticorpii creaţi în urma vaccinării. Persoanele vaccinate prezintă o probabilitate mai scăzută de a fi tratate în spital. Vaccinurile împotriva COVID-19 protejează, de asemenea, împotriva unor forme severe, în cazul infectării cu subvarianta BA.5 a Omicron, scrie Rador.

2500 de doze administrate joi 

42 noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în Bulgaria, în urma efectuării a 5.149 de teste, rata de pozitivare fiind de 16,3%, indică datele furnizate de Portalul unic de informaţii. Numărul cazurilor active este de 17.405. În ultimele 24 de ore, 10.010 persoane au fost declarate vindecate, fiind înregistrat şi un deces, din cauza complicaţiilor legate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, sunt spitalizate 440 de persoane infectate, dintre care 37 se află la terapie intensivă. În cursul zilei de joi, au fost administrate 2.548 de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Preşedintele Bulgariei dă vina pe fostul guvern pentru expulzarea diplomaţilor ruşi: Act fără precedent

"Expulzarea simultană a 70 de funcţionari diplomatici din Ambasada Rusiei este un act fără precedent şi responsabilitatea pentru acesta revine guvernului şi liderilor din coaliţie. Oricine lucrează împotriva intereselor Bulgariei trebuie să suporte consecinţele, dar acest lucru trebuie făcut în conformitate cu procedurile stabilite şi prin prezentarea probelor. Restabilirea încrederii în clasa politică necesită transparenţă în ceea ce priveşte finanţarea politicienilor bulgari din exterior, dar nu este mai puţin important ca analiştii şi oratorii care modelează opinia publică să anunţe dacă primesc şi finanţare din afară", a adăugat Radev.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel