BOR: Rusia, ”Război nedrept”. IPS Teodosie recunoaște: ”Nu este drept să ataci. Oricine ar fi, mânia și iuțimea sunt păcate”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Patriarhia Română îndeamnă toți preoții și credincioșii să vină în sprijinul Ucrainei.

Mesajul Patriarhiei nominalizează Rusia pentru războiul ”nedrept” împotriva Ucrainei

Patriarhia Română face apel la mobilizare în această perioadă critică și să se implice în acte caritabile de donație, care să aducă un sprijin real și o mângâiere „celor striviți acum de teamă, neputință și suferință” din cauza războiului din Ucraina.

„Ultimele zile de escaladare a războiului atât de nedrept purtat de Rusia împotriva Ucrainei și, prin inevitabile consecințe, împotriva valorilor democrației statelor europene, au creat tragicele condiții ale unei catastrofe umanitare în care au ajuns sute de mii de oameni nevinovați, preponderent mame și copii”, spune Patriarhia.

IPS Teodosie: ”Este un război între două țări surori”

Cunoscut ca un mare admirator al lui Vladimir Putin pentru , înaltul prelat recunoaște cu jumătate de gură cine poartă responsabilitatea pentru tragedia din acest moment, dar evită să pronunțe numele lui Vladimir Putin și vorbește la modul general de ”cei ce poartă războiul”.

”Pentru orice viață pierdută, cei ce poartă războiul, se murdăresc cu sânge. Cei ce atacă trebuie să conștientizeze că nu este drept să ataci, orice motive ar fi. Războiul de apărare are o legitimă justificare. Este un război între două țări surori... Uciderea semenilor, în numele unor ambiții, nu este o dreptate, ci este o înfierbântare”, arată IPS Teodosie.

Teodosie a ținut să precizeze că ar fi trebuit mai multe negocieri ”de ambele părți”.

”Pe de altă parte, trebuia să fie mai multă diplomație, răbdare. De ambele părți trebuia să fie mai multe negocieri. Nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi produs tensiuni între cele două părți. Oricine ar fi, mânia și iuțimea sunt păcate”, a mai spus Teodosie, săptămâna trecută, într-o emisiune la Radio Dobrogea.

Citește și: ÎPS Teodosie, pus la punct de un preot din Cluj: Un Episcop de CANCAN. NU-şi permit să-l facă să TACĂ!

BOR, la graniță pentru ajutorarea refugiaților

Biserica Ortodoxă Română mai anunță că Arhiepiscopiile sale situate la granița de nord - est a țării sunt implicate deja în ajutorarea refugiaților.

De asemenea, Patriarhia Română și Federația „Filantropia”, au demarat acțiuni pentru ajutorarea victimelor acestui război.

„Există situații în care nu cuvintele, discursurile, ci gesturile tăcute, faptele credinței și ale milei, ale respectului pentru alteritate, ale empatiei cu suferința celuilalt (re)compun pe loc umanitatea/ omenia noastră adâncă din care (ne) vorbește Hristos.

Claritatea morală, atenția binevoitoare orientată concret spre celălalt, adecvarea judecății noastre oneste la realitate sunt datorii de natură spirituală. Să încercăm să ni le achităm cât mai onorabil posibil!”, mai transmite Patriarhia.

”În acest context saturat de suferință, Patriarhia Română reînnoiește mesajul recent al Părintelui Patriarh Daniel de firească solidarizare cu creștinii români ortodocși din Ucraina, dar și cu toate victimele inocente ale acestui război purtat atât de aproape de România, și îi îndeamnă pe toți clericii și mirenii să se mobilizeze în această perioadă critică și să se implice în acte caritabile de donație, menite să aducă un sprijin real și o mângâiere celor striviți acum de teamă, neputință și suferință”, transmite Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel