Bomba din TENISUL feminin se confirmă: Liderul WTA confirmă retragerea din circuit. Ashleigh Barty: Este un nou început

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Ashleigh Barty pune capăt unei cariere care promitea să fie una de legendă.

Ashleigh Barty a confirmat joi că, după anunțarea retragerii ei din activitate, se va retrage și din clasamentul modial WTA, după openul de la Miami, o decizie similară cu cea luată anterior de Justine Henin. Poloneza Iga Swiatek este în pole position pentru a prelua fotoliul de lider.

"Voi ieși din clasament în următorul ciclu, care va fi după Miami", a spus Barty, citată de tennisuptodate.com.

„Este un nou început pentru circuit, ceea ce va fi foarte interesant pentru ele. Sunt jucătoare excepționale, cu o mare calitate. Va fi foarte interesant pentru ele".

Jucătoarea spune că nu regretă, spunând că nu mai are nimic de demonstrat și nimic de dat.

Halep, mesaj emoționant

”Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi, da? Îmi va fi dor de tine în circuit. Erai diferită și specială și am împărtășit câteva momente speciale. Ce urmează pentru tine? Campioană de Grand Slam la golf?! Să fii fericită și bucură-te de viață la maximum. Simo.”

Australianca consideră că dacă Swiatek îi va lua locul, va fi ceva pe deplin meritat și așteaptă cu nerăbdare ca tânăra de 20 de ani să fie în fruntea tenisului feminin și în continuare.

„Nu sunt sigură de posibilitățile pe care le are. Nu am fost niciodată una care să se uite prea mult la asta", a spus Barty.

„Știu că, dacă este vorba de Iga, nu există o persoană mai bună. Este o persoană incredibilă, o mare jucătoare de tenis. Felul în care a adus această energie proaspătă și neînfricată pe teren a fost incredibil.

Mi-a plăcut să mă testez împotriva ei. Mi-a plăcut să joc împotriva ei. Mi-a plăcut să mă antrenez cu ea și să petrec timp cu echipa ei. Este o persoană genială și a fost una dintre primele care mi-a trimis un mesaj, ceea ce este foarte drăguț.”

„Cred că o merită din plin. Sper că poate să accepte acest lucru și să rămână ea însăși, să facă lucrurile în felul ei și să urmărească cu adevărat ceea ce își dorește în carieră și în visele ei. "

Locul de lider mondial este foarte probabil să fie preluat de Swiatek, datorită avansului mare din clasament, dar în cursă mai este și Anett Kontaveit, scrie mediafax

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel