Bogații Rusiei investesc în proprietăți din Dubai pentru a scăpa de sancțiuni

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels (JESHOOTS.com)
Sursă foto: Pexels (JESHOOTS.com)

Cei mai bogați oameni ai Rusiei au ridicat piața imobiliară din Dubai, investindu-și banii acolo pentru a evita sancțiunile. 

O echipă de agenți imobiliari din Dubai au motive să sărbătorească. Compania lor imobiliară de lux tocmai a înregistrat o creștere de 100% de la an la an a vânzărilor către cumpărători din Rusia și din alte foste state sovietice în prima jumătate a anului 2022. Vânzările de proprietăți către acești cetățeni, pentru firma care este specializată în clienți vorbitori de limbă rusă, s-au dublat de la an la an la 2 miliarde de dirhami, sau 500 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă al companiei emis în această săptămână.

Într-un club de noapte elegant din Dubai, în luna mai, agenții imobiliari ruși au scos sticle de șampanie pentru a sărbători că au făcut comisioane record în vânzările către concetățenii lor, care își cumpără primele case în oaza deșertului. O agentă a încasat 4 milioane de dirhami în comision în doar trei luni, potrivit colegului ei, care a vorbit anonim cu CNBC, în lumina restricțiilor profesionale.

Sectorul imobiliar din Dubai, stimulat de criza creată de războiul din Ucraina

Iar oligarhul miliardar Roman Abramovici, fost proprietar al clubului de fotbal Chelsea și asociat de multă vreme al președintelui rus Vladimir Putin, caută case în Palm Jumeirah din Dubai, arhipelagul emblematic de insule artificiale creat de om, conceput să arate ca un palmier. Avionul privat al magnatului, în valoare de 350 de milioane de dolari, a fost blocat în emirat timp de aproximativ patru luni după ce Departamentul de Justiție al SUA a autorizat confiscarea acestuia.

Afluxul de cumpărători din Rusia – precum și din Comunitatea Statelor Independente (CSI), un grup de nouă țări foste sovietice din Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală – a stimulat sectorul imobiliar al Emiratelor Arabe Unite în urma invaziei Ucrainei de către Rusia și a sancțiunilor occidentale ulterioare.

EAU fac în continuare afacerii cu rușii

În timp ce numeroase țări au impus sancțiuni și confiscări de active ale rușilor bogați și personalităților apropiate de Putin, făcându-i pe mulți să-și piardă proprietățile de milioane de dolari în orașe precum Londra și Paris, Emiratele Arabe Unite au rămas deschise pentru afaceri.

”Războiul din Ucraina și impactul sancțiunilor asupra persoanelor vorbitoare de limbă rusă și a averilor acestora i-au determinat pe investitorii bogați din CSI să-și părăsească țările și să găsească un refugiu în Dubai”, a declarat CEO-ul Mira Estate, Tamara Getigezheva, în comunicatul companiei sale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel