Bjork reînvie un cântec pierdut pentru a ajuta la lupta împotriva creșterii somonului

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Azi o sărbătorim pe Björk! Cântăreața a împlinit 58 de ani/Facebook
Azi o sărbătorim pe Björk! Cântăreața a împlinit 58 de ani/Facebook

Bjork a readus la viață un cântec pierdut, intitulat "Oral", pentru a strânge bani pentru o luptă legală împotriva creșterii somonului.

Cântăreața în vârstă de 57 de ani susține o bătălie împotriva operațiunilor comerciale de creștere a peștilor deținute de norvegieni, care au afectat ecosistemul din Islanda, țara sa natală, și speră ca piesa - care este o colaborare cu colega sa Rosalia - să ajute cauza și să "dea oamenilor o voce".

Ea a declarat pentru Pitchfork.com: "Nu mă gândeam la somon atunci [când am scris cântecul] ... Îmi place faptul că este vesel. Ne concentrăm asupra soluțiilor, pentru a le da oamenilor o voce. Dacă obținem mai mulți bani doar pentru acest proces, ne vom ocupa și de toată legislația și mai mult de infrastructura sistemului juridic din Islanda, despre cum putem avea reglementări stricte aici."

Ea a adăugat despre lupta împotriva fermelor de somon: "Înțelegem, de asemenea, că nu este vorba de un sprint, ci de un maraton. S-ar putea să dureze cinci ani, așa că cine știe? Unul dintre motivele pentru care am ales acest caz este că încă mai este posibil să oprim somonul norvegian mutant. Este încă posibil să ne recuperăm fiordurile."

Bjork a continuat să recunoască faptul că nu a votat niciodată la alegeri, dar este hotărâtă să își spună părerea despre problemele care îi sunt dragi prin intermediul muzicii sale.

Ea a explicat: "Eu fac politică personală. Nu fac politică de partid. Nu am votat pentru niciun partid în viața mea. Dar cred că aceasta este o armă sau un instrument foarte important al cântărețului-compozitor...

"Întotdeauna am ales poate o singură bătălie pe an, sau la doi ani, pe care văd că o pot câștiga și pot să o duc până la capăt și să schimb ceva."

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience