Billie Eilish, Jon Bon Jovi și Katy se numără printre vedetele care se alătură pentru a lua atitudine împotriva IA în muzică

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT
Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Peste 200 de vedete din industria muzicală s-au reunit pentru a cere oprirea utilizării "prădătoare" a inteligenței artificiale generative în industria muzicală.

O scrisoare deschisă - care a fost semnată de personalități precum Billie Eilish, Sam Smith, Jon Bon Jovi, Nicki Minaj și Katy Perry - a fost trimisă companiilor de software de inteligență artificială, care a solicitat reglementări mai stricte privind tehnologia din industrie pentru a "proteja împotriva utilizării prădătoare a IA pentru a fura vocile și asemănările artiștilor profesioniști, a încălca drepturile creatorilor și a distruge ecosistemul muzical".

Scrisoarea, care a fost redactată de organizația non-profit Artist Rights Alliance (ARA), sună astfel:

"Nu faceți nicio greșeală: Credem că atunci când este folosită în mod responsabil, IA are un potențial enorm de a avansa creativitatea umană și într-o manieră care să permită dezvoltarea și creșterea unor experiențe noi și interesante pentru fanii muzicii de pretutindeni. Din nefericire, unele platforme și dezvoltatori folosesc IA pentru a sabota creativitatea și a submina artiștii, compozitorii, muzicienii și deținătorii de drepturi. Atunci când este folosită în mod iresponsabil, IA reprezintă o amenințare enormă la adresa capacității noastre de a ne proteja viața privată, identitățile, muzica și mijloacele noastre de trai. Unele dintre cele mai mari și mai puternice companii folosesc, fără permisiune, munca noastră pentru a antrena modele de inteligență artificială. Aceste eforturi vizează în mod direct înlocuirea muncii artiștilor umani cu cantități masive de "sunete" și "imagini" create de inteligența artificială, care diluează substanțial fondul de drepturi de autor care este plătit artiștilor. Pentru mulți muzicieni, artiști și compozitori care muncesc și care încearcă doar să se descurce, acest lucru ar fi catastrofal."

Organizația a avertizat apoi că software-ul de învățare automată nereglementat ar "devaloriza" munca muzicienilor.

Scrisoarea continua:

"Dacă nu este controlată, inteligența artificială va declanșa o cursă spre inferioritate care va degrada valoarea muncii noastre și ne va împiedica să fim recompensați în mod corect pentru aceasta. Acest asalt asupra creativității umane trebuie oprit. Trebuie să ne protejăm împotriva utilizării prădătoare a IA pentru a fura vocile și asemănarea artiștilor profesioniști, pentru a încălca drepturile creatorilor și pentru a distruge ecosistemul muzical."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel