Billie Eilish îşi va lansa noul album utilizând vinil reciclat

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete/Instagram
Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete/Instagram

Cântăreaţa americană Billie Eilish a dezvăluit mai multe detalii despre noul ei album, care va fi probabil unul dintre materialele discografice importante ale anului 2024, informează marţi BBC.

Artista a spus că cel de-al treilea disc al ei, "Hit Me Hard And Soft", va fi lansat pe 17 mai fără niciun extras pe single în avans, pentru ca fanii să poată să asculte "tot albumul dintr-o dată".

De asemenea, ea a dat publicităţii un plan de sustenabilitate creat pentru acest album, cu scopul de a îi minimiza impactul asupra mediului înconjurător.

Copiile pe vinil vor fi imprimate pe vinil reciclat sau vinil ecologic, iar toate ambalajele vor fi produse din materiale reciclate.

De asemenea, Billie Eilish va folosi cerneală brută, pe bază de plante, şi lacuri de dispersie pe bază de apă. În loc de folie termocontractabilă, copertele albumului vor fi 100% reciclabile şi reutilizabile.

Această decizie are la bază revirimentul continuu al vânzărilor pe vinil, în contextul în care 5,9 milioane de unităţi au fost vândute doar în Regatul Unit anul trecut.

Însă discul vinil este fabricat din plastic, un material care are un impact major asupra mediului, şi este adeseori ambalat în materiale nereciclabile.

Cercetătorii de la Universitatea Keele estimează că discurile vinil conţin de regulă aproximativ 135 de grame de material PVC şi au o amprentă de carbon de 0,5 kilograme de dioxid de carbon.

În baza acestui calcul, vinilurile din Regatul Unit au produs 2.700 de tone de CO2, înainte să fie luate în calcul operaţiunile de transport şi de ambalare. Cantitatea reprezintă întreaga amprentă de carbon asociată cu aproape 560 de oameni într-un an.

Billie Eilish, care este de mult timp o activistă de mediu, a declarat pentru revista Billboard că se simte obligată să acţioneze pentru a limita această problemă.

Anunţul făcut de Billie Eilish vine la scurt timp după ce vedeta pop, în vârstă de 22 de ani, i-a criticat pe artiştii care au lansat discuri vinil în formate multiple pentru a-şi creşte în acest fel vânzările de albume, spunând că o astfel de practică este "cu adevărat frustrantă".

Chiar şi în acest context, Billie Eilish va lansa opt variante de vinil pentru albumul "Hit Me Hard And Soft". Totuşi, grafica şi lista pieselor vor rămâne aceleaşi pentru fiecare ediţie, suprimând cererea de achiziţii multiple.

Versiunea neagră standard va fi fabricată din vinil negru 100% reciclat. Celelalte şapte versiuni colorate vor fi fabricate din Eco-mix sau BioVinyl.

Eco-mix se obţine din reciclarea resturilor provenite de la albume vechi, indiferent de culoarea care a fost utilizată. Utilizarea acestui proces înseamnă că fiecare disc va fi unic.

Culorile unice pentru noul LP al cântăreţei Billie Eilish vor fi realizate folosind BioVinyl - care înlocuieşte petrolul folosit la fabricarea clorurii de polivinil cu ulei de gătit reciclat.

Biovinyl ajută la reducerea cu 90% a emisiilor de carbon în comparaţie cu LP-urile standard, în timp ce păstrează aceeaşi calitate audio.

În plus, carcasele casetelor cu noul album vor fi fabricate utilizând materiale reciclate, iar produsele promoţionale vândute în timpul turneului artistei pop vor fi create din resturi mai vechi, bumbac şi poliester organic sau reciclat şi coloranţi non-toxici.

Vedeta americană a declarat pentru revista Billboard că îşi doreşte ca şi ceilalţi artişti "să adopte aceleaşi practici şi că ele să devină în cele din urmă un standard". 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel