Benedict Cumberbatch îl va juca pe Aleksandr Litvinenko în miniseria Londongrad

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Benedict Cumberbatch va fi protagonistul miniseriei TV "Londongrad", aflată în etapa de dezvoltare la HBO, în care actorul britanic va juca rolul agentului KGB Aleksandr Litvinenko, care a fost omorât cu poloniu.

Având la bază cartea "The Terminal Spy", scrisă de Alan Cowell, miniseria va prezenta povestea lui Aleksandr Litvinenko, un agent KGB care a fugit în Occident şi care a fost ucis prin otrăvire cu izotopul radioactiv poloniu-210 în Anglia, în anul 2006, informează variety.com.

Benedict Cumberbatch va fi protagonistul miniseriei TV şi unul dintre producătorii executivi ai acesteia.

Scenariul de la "Londongrad" este scris de David Scarpa, care va fi şi producător executiv. Miniseria TV va fi regizată de Bryan Fogel.

Benedict Cumberbatch a interpretat multe roluri apreciate în producţii de televiziune pe parcursul carierei sale.

Probabil cel mai renumit dintre aceste roluri este cel al detectivului Sherlock Holmes din serialul BBC "Sherlock", care i-au adus actorului britanic mai multe nominalizări la premiile Primetime Emmy şi BAFTA. El a jucat recent în miniseria TV "Patrick Melrose", inspirată din seria de romane autobiografice scrise de Edward St. Aubyn.

Starul britanic este cunoscut însă cel mai bine pentru rolurile sale din industria cinematografică şi a primit o nominalizare la Oscar datorită interpretării din filmul "The Imitation Game".

S-a remarcat şi în alte producţii de succes, precum "Atonement", "1917", "12 Years a Slave", "Star Trek Into Darkness" şi două pelicule din trilogia "The Hobbit".

În prezent, Benedict Cumberbatch interpretează personajul Dr. Strange în mai multe producţii din franciza Marvel.

Cum se menține în formă Jennifer Aniston, la 52 de ani. Actrița din „Friends” pare că a descoperit elixirul tinereții

David Scarpa a fost scenaristul şi coordonatorul serialului "The Man in the High Castle", produs de Amazon. A lucrat şi la scenariile filmelor "The Day the Earth Stood Still" şi "The Last Castle". În prezent, David Scarpa lucrează la scenariul unui film despre regina egipteană Cleopatra, care va fi regizat de Denis Villeneuve.

Bryan Fogel a câştigat premiul Oscar alături de Dan Cogan pentru lungmetrajul documentar "Icarus", care a prezentat presupusul program de dopaj al sportivilor ruşi participanţi la Jocurile Olimpice implementat de guvernul acestei ţări.

Noua miniserie HBO nu reprezintă însă primul proiect despre spionul otrăvit Aleksandr Litvinenko. În septembrie, presa britanică a anunţat că actorul David Tennant va juca rolul principal în serialul dramatic "Litvinenko", produs de ITV.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel