Bârfa: Partea pozitivă și cum ne poate ajuta să fim mai sănătoși

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Codependenţa în cuplu. Cum să scapi de ea
Codependenţa în cuplu. Cum să scapi de ea

Deși bârfa poate avea o conotație negativă, studiile sugerează că persoanele implicate în bârfe pot experimenta o îmbunătățire a stării de bine și pot avea beneficii pentru sănătate, în comparație cu cele care evită astfel de comportamente. În esență, bârfa se referă la discuțiile informale despre alte persoane și adesea implică transmiterea de informații sau povestiri despre viețile și acțiunile acestora.

Blamată de mulți, bârfa sau „vorbitul pe la spate‟ este o formă de socializare pe care oamenii o practică. Cercetătorii au ajuns la concluzia că bârfa poate să aducă și beneficii la nivel psihologic. 

În cadrul unui studiu, care a fost publicat în anul 2021, în revista „Current Biology‟, specialiștii au conceput un joc în cadrul căruia mai mulți participanți au lucrat împreună pentru a-și atinge un obiectiv, fără să vadă cum acționează adversarii. Acest joc i-a forțat să își dea cu părerea despre ce se întâmplă în cadrul echipei adverse, la fel ca în mediul social. 

La finalul jocului, s-a aflat că participanții care au vorbit între ei despre cealaltă echipă au reușit să se conecteze mai ușor: „(Bârfa) implică încredere și facilitateză formarea unei legături sociale. Bârfa poate fi privită ca pe un schimb de informații care formează relații‟, a spus unul dintre autorii studiului, potrivit „Best Life‟. 

Ce este bârfa și ce alte beneficii aduce?

Conform specialiștilor, bârfa poate aduce beneficii dacă este practicată fără intenții negative. Psihologii susțin că bârfele ne pot îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală, precum și să ne ajute să exersăm empatia.

Un psiholog a subliniat că bârfele pot contribui la sentimentul de a avea un statut social înalt, deoarece avem acces la informații valoroase căutate și de alții. Un alt specialist, medicul Faisal Tai, a menționat că bârfa poate ajuta la reducerea sentimentului de izolare și la îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mintale. Totodată, bârfa oferă oportunitatea de a exersa empatia, deoarece ne străduim să înțelegem modul în care alții acționează în diverse situații.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel