Autostrada Târgu Mureş-Ungheni, deschisă mai devreme. În cât timp au fost finalizați 9 kilometri de drum

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Responsabilii care s-au ocupat de lotul Târgu Mureş - Ungheni, din cadrul Autostrăzii Transilvania, spun că astăzi s-au recepționat 4,5 km de autostradă şi 4,7 de kilometri de drum de legătură (în regim de drum expres).

Tronsonul de autostradă de 4,5 km se finalizează în dreptul kilometrului 0, de unde, spre viitor, vor pleca cele două conexiuni de autostradă:

  • continuarea A3 spre Braşov şi
  • A8, care este în fază de studiu de fezabilitate

”Drumul de legătură, care face legătura între autostradă şi municipiul Târgu Mureş, este un drum expres pe 4 benzi de circulaţie şi cu o zonă mediană, bordată cu elemente de beton tip New Jersey”, spune constructorul.

Fluidizează circulația

Potrivit reprezentantului companiei, aceste lucrări de infrastructură sunt foarte importante, fiindcă rezolvă o problemă gravă de trafic, care afecta oraşul Ungheni.

”Toate autovehiculele care veneau de la Cluj şi din centrul României descărcau prin nodul rutier la Ungheni, intrau în Ungheni prin sensul giratoriu şi de acolo se întorceau din nou pe DJ 151D către Acăţari. La ora aceasta s-a rezolvat în sensul că tot traficul greu care tranzita pe aici, se descarcă de pe autostradă se descarcă direct la nodul de la kilometrul 2+460 şi de acolo va tranzita cu ocolirea oraşului Târgu Mureş, direct prin Acăţari", a mai arătat reprezentantul companiei care a executat lucrarea.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda: 24 km, inaugurați. 100 de maşini au așteptat în coloană

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel