Atenţie, turişti. Restricţii de trafic pe Podul Prieteniei, între Giurgiu şi Ruse

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Social
Facebook Politia de Frontiera Romana
Facebook Politia de Frontiera Romana

Dacă mergeţi cu maşina în Bulgaria şi aveţi de gând să treceţi prin vama Giurgiu-Ruse, trebuie să ştiţi că sunt mai multe restricţii de trafic în vigoare. 

 Pe teritoriul Bulgariei va fi reabilitată suprafaţa drumului național I-2, pe relația Ruse-Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057 / Podul Dunării, astfel că traficul va fi afectat. Sunt realizate lucrări de reparaţie a carosabilului începând de sâmbătă, 18 iunie.

Direcția Regională ce aparține Poliției de Frontieră Bulgare Ruse a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu,cu privire la faptul că în perioada 18-26 iunie, pe teritoriul Bulgariei, va fi reabilitată suprafaţa drumului național I-2, pe relația Ruse-Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057/Podul Dunării, fiind realizate lucrări de reparaţie a carosabilului.

Lucrările de reabilitare la pavajul asfaltic din porțiunea bulgară a podului se vor desfășura numai pe timp de zi și va fi semnalizată cu indicatoare rutiere. În timpul nopții, drumul va fi liber pentru trafic.

Poliția de Frontieră Română preconizează faptul că traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu va fi îngreunat, astfel că recomandă tuturor celor care doresc să tranziteze frontiera națională prin PTF Giurgiu în perioada următoare să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei: PTF Vama Veche- Durankulak, PTF Negru-Vodă – Kardam, PTF Dobromir – Krushari, PTF Lipniţa – Kainargea, PTF Ostrov- Silistra, PTF Călăraşi-Chiciu-Aydemir, PTF Giurgiu – Ruse, PTF Zimnicea- Svishtov, PTF Turnu-Măgurele –Nikopol, PTF Bechet- Oriahavo și PTF Calafat- Vidin.

Poliția de Frontieră Română recomandă, totodată, utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro, aceasta prezentând o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, scrie Mediafax.

Şi în România sunt probleme

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 22 iunie, pe autostrada A2 București – Constanța, pe sensul către Capitală, se efectuează lucrări de frezare a părții carosabile, restricționându-se prima bandă la kilometrii 62, 51 și 41.

Lucrările se vor finaliza în jurul orei 16.00.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, recomandăm mărirea distanței de siguranță între autovehicule, semnalizarea înaintea schimbării benzii și respectarea limitelor de viteză instituite!

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel