UPDATE - Atac armat la o școală din SUA: 19 elevi și doi profesori au fost uciși în Texas

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels @Stanley Morales
Foto: Pexels @Stanley Morales

Atac armat la o școală din SUA: Un profesor și 14 elevi au fost uciși în Texas.

Update: Un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi profesori după ce a intrat marți cu asalt într-o școală din Texas. Este cel mai grav atac de acest tip, care a avut loc în SUA în ultimul deceniu.

Joe Biden, vizibil marcat, a lansat marţi un apel la a "înfrunta lobby-ul armelor". "Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta cu lobby-ul armelor?", a spus preşedintele.

Știrea inițială:

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus că suspect este un bărbat în vârstă de 18 ani, scrie BBC.

Potrivit lui Abbott, atacatorul și-a abandonat vehiculul și a intrat în școală înarmat cu un pistol și posibil o pușcă.

„A împușcat și a ucis în mod oribil, de neînțeles, 14 elevi și a ucis un profesor”, a spus Abbott.

Atacatorul este mort. Se crede că a fost ucis de polițiștii care au fost trimiși la fața locului.

Spitalul Universitar din San Antonio a primit doi pacienți răniți în atacul armat de la școala elementară Robb din Uvalde, Texas, a anunțat instituția sanitară.

Karine Jean-Pierre, secretar de presă al Casei Albe, a scris pe Twitter că președintele Biden a fost informat cu privire la atacul de la școală.

„Președintele Biden a fost informat despre vestea îngrozitoare a atacului armat din Texas și va continua să fie informat în mod regulat pe măsură ce informațiile devin disponibile”, a scris ea pe Twitter.

„Rugăciunile lui se îndreaptă către familiile afectate de acest eveniment îngrozitor și va vorbi în această seară când va ajunge înapoi la Casa Albă”, a adăugat Jean-Pierre.

Conform primelor informații, se pare că suspectul a acționat singur în timpul acestei crime odioase.

Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul

Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021, potrivit datelor statului. Ted Cruz, senator republican din Texas, a mulţumit pe Twitter „forţelor de ordine eroice” şi echipelor de prim-ajutor pentru intervenţia lor în cursul acestui „oribil atac armat”.

Acest atac a aruncat din nou Statele Unite în groaza atacurilor armate în şcoli, care se repetă frecvent cu imagini şocante cu elevi traumatizaţi, forţaţi să se ascundă în sălile de clasă înainte de a fi evacuaţi de poliţie şi cu părinţi panicaţi, disperaţi în aşteptarea unor veşti despre copiii lor.

America a fost marcată în special de tragedia dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a făcut 17 persoane, majoritatea adolescenţi, în 2018. Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020. La mijlocul lunii mai, SUA au fost îndoliate de un atac armat rasist care s-a soldat cu moartea a 10 afro-americani într-un supermarket din Buffalo, în statul New York.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel