Astăzi este ziua lui Joan Jett! Cântăreața împlinește 58 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Astăzi este ziua lui Joan Jett! Cântăreața împlinește 58 de ani
Astăzi este ziua lui Joan Jett! Cântăreața împlinește 58 de ani

Joan Jett este o cunoscută cântăreață, compozitoare și chitaristă americană, născută pe 22 septembrie 1958. Ea este considerată o figură iconică în industria muzicală rock, fiind recunoscută pentru contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea genului rock în special în anii '70 și '80.

Iată câteva aspecte notabile despre Joan Jett:

  • The Runaways: Joan Jett și-a început cariera în muzică ca membră a trupei rock The Runaways în 1975. Acest grup a fost format din tinere fete și a avut un impact semnificativ în lumea muzicii rock, devenind o sursă de inspirație pentru numeroase formații ulterioare.

  • Joan Jett & The Blackhearts: După destrămarea The Runaways, Joan Jett a format trupa Joan Jett & The Blackhearts în 1979. Cu această trupă, a obținut succes masiv, având hit-uri precum "I Love Rock 'n' Roll," "Crimson and Clover," și "Bad Reputation."

  • Pionieratul în domeniul muzicii rock: Joan Jett este considerată o pionieră a muzicii rock în ceea ce privește promovarea femeilor în acest gen muzical. A sfidat stereotipurile și a demonstrat că femeile pot fi la fel de puternice și influente în rock ca și bărbații.

  • Activism: Pe lângă cariera sa muzicală, Joan Jett este cunoscută și pentru implicarea sa în cauze sociale și de mediu. Ea a sprijinit diverse organizații caritabile și a militat pentru drepturile animalelor și protecția mediului înconjurător.

  • Intrarea în Rock and Roll Hall of Fame: În 2015, Joan Jett a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa sa, The Blackhearts. Acesta a fost un moment important în recunoașterea impactului său asupra muzicii rock.

Joan Jett rămâne o figură importantă și influentă în istoria muzicii rock, iar muzica ei continuă să inspire și să influențeze artiști din întreaga lume.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience