Artistul român, cu 120 de milioane de albume vândute, care va concerta în decembrie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

În cadrul unui eveniment aniversar, în perioada 9 - 11 decembrie, trei concerte vor fi susținute de către maestrul Gheorghe Zamfir, singurul român care a câştigat 120 de discuri de aur şi platină.

Concertele ce îi vor avea în prim plan pe Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi beneficiază de participarea Orchestrei Metropolitane Bucureşti, dirijate de Alexandru Ilie şi Daniel Jinga. Evenimentele vor avea loc pe 9 decembrie în localitatea natală a artistului, la Găeşti, pe 10 decembrie la Târgovişte, la Sala Independenţa, de la ora 19,00, şi pe 11 decembrie la Bucureşti, la Sala Radio, tot de la ora 19,00.



Gheorghe Zamfir a reuşit să cucerească aplauzele întregii planete, interpretând la nai piese din toate stilurile şi genurile muzicale, revoluţionându-i sunetul şi aducându-l practic în atenţia publicului modern.

Gheorghe Zamfir a modificat forma, construcţia şi tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta interpretativă.

120 de de discuri de aur şi platină

Artisul a câştigat 120 de discuri de aur şi platină, are peste 190 de discuri înregistrate şi peste 120 de milioane de albume vândute, a câştigat două discuri de aur în SUA. Totodată, este singurul artist român care a câştigat un disc de aur în Ungaria.



De-a lungul întregii cariere, Gheorghe Zamfir a primit numeroase premii, distincţii şi medalii, printre care Medalia Vaticanului, Ordinul Meritul Cultural al Franţei, Titlul de Ofiţer şi Cavaler al Franţei, Belgiei şi Luxemburgului, Ordinul Comandorului în Columbia, Diploma Universităţii Don Bosco din Roma, Medalia de aur a Asociaţiei din cadrul Academiei de Artă, Ştiinţe şi Litere a Franţei, Premiul Academiei Charles Cross, scrie Agerpres. 

Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, Gheorghe Zamfir s-a manifestat ca artist şi în domeniul literar şi al artelor plastice, publicând versuri, eseuri şi o carte autobiografică şi expunând picturi proprii în ţară şi în străinătate.



În decursul unei cariere muzicale care depăşeşte jumătate de secol, Gheorghe Zamfir creează peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic. Repertoriul său cuprinde lucrări scrise de compozitori de la perioada barocă şi clasică precum Mozart, Bach, Corelli, Vivaldi, până la John Lennon, Paul McCartney, Billy Joel şi Elton John.

Pe 12 decembrie, Gheorghe Zamfir va susţine un masterclass la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, începând cu ora 14,00.

Sora și fratele cântăreţei Celine Dion critică filmul "Aline", inspirat din viaţa acesteia

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel