Are doar 11 luni și practică snowboard-ul. Yuji face senzaţie în China | VIDEO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Nu ştie încă să meargă, dar este deja pe pârtii: la doar 11 luni, o fetiţă capabilă să practice snowboard-ul face furori în China.

Cu puţin mai mult de două luni înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie 2022), micuţa Yuji, îmbrăcată cu mai multe rânduri de haine, este gata să se lanseze pe pârtie, sub privirile grijulii ale părinţilor săi.

Spre deosebire de numeroşi începători care se chinuie să-şi menţină echilibrul pe placa de snowboard, fetiţa dă dovadă de o încredere deconcertantă pentru vârsta ei.

"Am pus-o într-o zi în clăpari (de snowboard) şi am realizat că stătea în picioare", povesteşte zâmbind mama ei, Fan Xueyin.

Yuji a făcut primii paşi pe zăpadă abia la începutul lunii noiembrie, în timpul unei vacanţe alături de familie, însă fetiţei i-a plăcut.


În vederea Jocurilor Olimpice, China a promovat puternic sporturile de iarnă în ultimii ani. Staţiunile de schi au proliferat şi milioane de chinezi dornici de recreere au început să practice schiul şi snowboard-ul.

Tatăl lui Yuji, Wang Shu, este unul dintre aceşti "convertiţi". Încurajat de talentul fiicei sale, el susţine că doreşte să devină instructor pentru a o ajuta să progreseze când va fi mai mare.

Citește și: Filmele patriotice doboară toate recordurile în China: "Bătălia de la lacul Changjin", încasări de 880 de milioane de dolari

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel