Arabii au spart pușculița: Salariul fabulos pe care-l va încasa Cristiano Ronaldo la Al-Nassr

Autorul articolului: Gabriel Nuta |
Data publicării:
| Categorie: Sport
foto: Facebook/Al-Nassr
foto: Facebook/Al-Nassr

Cristiano Ronaldo a fost prezentat recent fanilor echipei Al-Nassr, în cadrul unei festivități complexe. Starul portughez va câștiga o avere la echipa din Arabia Saudită.

Cristiano Ronaldo, aflat fără club după rezilierea contractului său cu gruparea engleză Manchester United la finele lunii noiembrie, a semnat un contract pe doi ani şi jumătate, până în iunie 2025, cu echipa Al-Nassr.

"Sunt nerăbdător să descopăr un nou campionat de fotbal într-o ţară diferită", a declarat Ronaldo, 37 de ani, citat pe contul de Twitter al noului său club şi pozând cu noul tricou în culorile galben şi albastru, cu tradiţionalul său număr 7.

"Viziunea de la Al-Nassr este foarte motivantă şi sunt încântat să mă alătur noilor mei coechipieri, să putem ajuta împreună echipa să obţină mai multe succese", a adăugat cvintuplul "Balon de Aur" şi câştigător al Ligii Campionilor, supranumit "CR7".

Cristiano Ronaldo va încasa un salariu fabulos

Transferul fostului jucător de la Real Madrid, cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor, este unul dintre cele mai răsunătoare din istorie prin valoarea astronomică a salariului, estimat la 200 milioane euro pe doi ani şi jumătate şi pentru că pune în lumină un campionat din Arabia Saudită necunoscut.

Arabia Saudită îşi propune să organizeze CM 2030, prezentând o candidatură comună cu Egiptul şi Grecia.

Ronaldo, care în februarie va împlini 38 de ani, nu mai are echipă. Luna trecută, el şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Manchester United după ce a criticat dur clubul şi pe antrenorul Erik ten Hag.

Existau de mai mult timp speculaţii că Ronaldo va juca la Al Nassr, dar el a negat că ar fi ajuns la un acord în timpul Cupei Mondiale, unde a fost rezervă în ultimele două meciuri ale Portugaliei, eliminată în sferturi de finală.

Presa din Anglia şi Portugalia susţinea că el vrea să joace în continuare la cel mai înalt nivel, inclusiv în Liga Campionilor.

După ce a plecat din Qatar, Ronaldo a făcut câteva exerciţii fizice la baza lui Real Madrid, una din fostele sale echipe.

Ronaldo ar putea fi împrumutat de Al-Nassr la Newcastle United

Mutarea lui Cristiano Ronaldo la clubul saudit Al-Nassr ar putea să fie de scurtă durată, a informat marţi cotidianul sportiv spaniol Marca, spunând că există o clauză în contract care permite portughezului să fie împrumutat echipei engleze Newcastle United, scrie DPA.

La fel ca Al-Nassr, Newcastle este deţinută majoritar de Fondul suveran saudit.

Marca, fără a numi sursele, a spus că această clauză va intra în vigoare dacă Newcastle se va califica în Liga Campionilor în sezonul viitor, în prezent echipa fiind pe locul 3 în Premier League.

O "ceremonie de bun venit" pentru Ronaldo a avut loc marţi, pe stadionul echipei.

Cristiano Ronaldo a cerut să fie tratat la fel ca ceilalţi jucători ai lui Al-Nassr

Preşedintele clubului saudit de fotbal Al-Nassr, Musalli al Muammar, a declarat, la prezentarea lui Cristiano Ronaldo, că starul portughez a cerut în timpul negocierilor să fie tratat la fel ca toţi ceilalţi jucători ai lui Al-Nassr, informează agenția EFE, preluată de Agerpres.

"În timpul negocierilor, Ronaldo a cerut să fie tratat ca şi restul colegilor săi, în ceea ce priveşte recompensele şi regulamentul clubului", a spus al Muammar în timpul prezentării atacantului, care a avut loc pe stadionul Mrsool Park din Riad.

El a comentat că este "foarte normal" ca salariul lui Ronaldo să fie "cel mai mare", fără a da cifre, şi a dezvăluit că "acordul este benefic din punct de vedere comercial din punct de vedere al profitabilităţii şi se vor şti multe lucruri în zilele următoare".

El a adăugat că datorită venirii lui Ronaldo vor fi şi mai mulţi sponsori, care vor fi cunoscuţi zilele viitoare.

"Acordul cu Ronaldo nu se limitează la fotbal, deoarece el va sprijini academia clubului Al Nasr, pe care intenţionăm să o construim, şi să prezinte istoria clubului şi să-i susţină renumele printre iubitorii fotbalului", a spus el.

După cum s-a anunţat, Cristiano Ronaldo a asigurat marţi, la prezentarea sa la clubul saudit Al-Nassr, că este "mândru" că a luat decizia de a veni la această echipă, în ciuda criticilor primite, cărora le-a răspuns afirmând că este un jucător "unic".

"Nu-mi pasă de ce spune lumea. Mă simt foarte fericit că sunt aici", a spus Ronaldo, care a subliniat că "acesta nu este sfârşitul" pentru el, deoarece campionatul saudit este "foarte competitivă" şi "lumea nu ştie asta".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel