Ar putea fi sfârșitul pentru Putin. Proteste naționale în Rusia după anunțul de mobilizare pentru războiul din Ucraina

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Putin
Putin

Ar putea fi sfârșitul pentru Putin. Proteste naționale în Rusia după anunțul de mobilizare! 

Mişcarea rusă "Vesna" (Primăvara, n.r.) a făcut apel la proteste naţionale în Rusia faţă de mobilizarea parţială anunţată, miercuri, de preşedintele Vladimir Putin. 

Activiştii le propun cetăţenilor să se strângă, miercuri, la ora 19:00, în centrele din oraşele lor. "Mii de bărbaţi ruşi - taţii, fraţii şi soţii noştri - vor fi aruncaţi în maşina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele şi copiii?" - se arată în apelul mişcării "Vesna".

Anterior, mişcarea respectivă a făcut apel la soldaţii ruşi să refuze să participe la război şi să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate recent de Duma de Stat, care califică acest demers (predarea şi refuzul de a merge la război, n.r.) drept infracţiune, scrie Rador.

Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor 'operaţiunii militare speciale' în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru 'operaţiunea militară specială' în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el. În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este 'eliberarea' Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit 'sub jugul' Ucrainei.

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, spunând că este de 'datoria lui morală' să-i protejeze pe locuitorii de aici de 'neonaziştii' aflaţi la putere la Kiev. Preşedintele rus a afirmat că ţara sa nu face decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui 'şantaj nuclear'.

VEZI ȘI: Remaniere Guvern Ciucă. Rareș Bogdan: Creez un șoc și un breaking news pe televiziuni pentru că sunt cu ochii pe noi. O să spun doar un lucru

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel